Es Natura_banner-estaticos-2-264x264.jpg

El Departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant l’Estratègia de patrimoni natural i biodiversitat de Catalunya, que estableix el full de ruta de la Generalitat en matèria de conservació de la natura fins a l’horitzó 2030.

L'objectiu d'aquest procés participatiu és que pugueu ajudar a redactar-la i fer, així, l'Estratègia de la manera més participada possible i integrar-hi els diferents interessos públics i privats.

Catalunya, com la majoria dels països i regions del món, ha de fer front a la pèrdua de biodiversitat i patrimoni natural característica de les darreres dècades. Una pèrdua que es deu sobretot a les pressions inherents al nostre sistema econòmic i social, i agreujada pels efectes del canvi climàtic que ja comencen a ser perceptibles al nostre país.

L’Estratègia es planteja per fer front a aquesta pèrdua i gestionar adequadament la biodiversitat i el patrimoni natural, com a font imbescanviable de benestar humà i com a riquesa intrínseca del país. Frenar la pèrdua de biodiversitat és una necessitat global.

 

PARTICIPACIÓ EN LÍNIA - Tancada

La participació es va articular fins el 2 de maig a través d’aquest portal, fent aportacions en línia, a qualsevol dels eixos de debat:

  • Coneixement, informació i seguiment del Patrimoni natural. Participa!
  • Conservació dels elements del patrimoni natural. Participa!
  • Model territorial. Participa!
  • Integració de les polítiques sectorials. Participa!
  • Governança: organització administrativa, marc legal i fiscalitat. Participa!
  • Implicació social. Participa!

 

PARTICIPACIÓ A DEBATS PRESENCIALS - TANCADA

La participació es va articular mitjançant espais informatius i de debat de forma presencial:

Teniu a la vostra disposició un document inicial de l’Estratègia que es concep com un document base per a la participació, on podreu veure per què Catalunya necessita aquesta estratègia, què se n’espera i quin contingut té l’estratègia, i com s’articula el procés participatiu.