Infografia proces particip Original.jpg

Per dur a terme la reforma horària, el Govern, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i juntament amb la Iniciativa per a la Reforma Horària, impulsen un procés participatiu perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre com fer-la efectiva.

Les persones que vulguin poden fer les seves aportacions per via telemàtica segons l'accelerador o eix en què vulguin participar podeu fer-ho en els següent eixos:

Administració. Participa!

Mobilitat. Participa!

Comerç i consum. Participa!

Educació. Participa!

Cultura i oci. Participa!

Teixit productiu. Participa!

En aquest context, s'han debatut, en dotze sessions presencials arreu del territori, els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària al conjunt de la societat catalana. En aquests debats, la ciutadania ha aportat el seu punt de vista sobre com implementar els canvis que comporta la reforma horària en el funcionament ordinari de la societat.

Les sessions presencials han tingut lloc a 12 municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues.

A cada municipi es va establir un calendari per tal de realitzar dues sessions. La primera ha esta una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària, mentre que la segona, que s'ha realitzat una setmana més tard, era l’espai on es debatia  sobre els eixos de la reforma.  

Podeu visualitzar les aportacions dels participants d'aquestes localitats en la documentació adjunta que veureu més abaix.