Data: 22 de Febrer de 2017

El fenomen de l’economia col·laborativa, al llarg d’aquests darrers anys, ha esdevingut una realitat cada cop més tangible. El Govern de la Generalitat de Catalunya vol acompanyar el desenvolupament d’aquest nou fenomen, amb l’objectiu de garantir el correcte funcionament dels mercats, els drets dels consumidors i fomentar la innovació i noves tecnologies. Així, a través de l’Acord de Govern de 5 d’abril de 2016, es crea la Comissió Interdepartamental d’Economia Col·laborativa per què analitzi aquest nou fenomen des de diferents òptiques: visió transversal, sectorial, laboral, fiscal, etc.

 

No obstant, per poder aconseguir l’objectiu perseguit pel Govern de la Generalitat, el desenvolupament de l’economia col·laborativa a Catalunya, cal tenir en compte l’opinió del ciutadà. La ciutadania és la veritable protagonista d’aquest nou paradigma dins l’economia, pel que la Comissió Interdepartamental ha impulsat un procés participatiu on qualsevol ciutadà pot dir la seva i enriquir la tasca de la Comissió.

 

El procés participatiu es divideix en 2 eixos de debat:

            Eix 1. Caracterització de l’economia col·laborativa Participa!

Eix. 2. Desenvolupament de l’economia col·laborativa: el nou rol del ciutadà agent productor Participa!

 

Tens fins el 30 d’abril per dir-hi la teva, col·labora!

Un cop finalitzat el termini, la Comissió Interdepartamental analitzarà tots els comentaris i elaborarà un informe on es recullin les valoracions de les aportacions ciutadanes, així com també quines idees facilitades s’han implementat, quines no, i el seu perquè.