" class="part-icon-bars">

Jo Pregunto

#JoPregunto Fes preguntes al Govern de la Generalitat de Catalunya

Fes una pregunta al conseller d'Interior, Miquel Buch

Avatar: Debat oficial Debat oficial
09 Juny 2020
11:00
15 Juny 2020
14:00
Número d'adhesions0
Referència: II-DEBA-2020-06-38
Versió 14 (de 14) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/38/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jopregunto/f/2849/debates/38/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Fes arribar els teus dubtes i inquietuds sobre la gestió d’Interior de la crisi de la #COVID19 al conseller d'interior, Miquel Buch. 

Fes arribar la teva pregunta des del 9 de juny a les 09:00h fins el 10 de juny a les 15:00h. Vota o comenta les preguntes que hi hagi. Recorda que per fer-ho has d’estar enregistrat a la plataforma participa.gencat.cat i tenir la sessió oberta. Per obrir la sessió pots anar aquí, un cop enregistrat. 

El conseller i els responsables operatius respondran les 18 preguntes més votades en format vídeo i per escrit un cop s'hagi tancat el termini per fer preguntes. El vídeo responent es retransmetrà en streaming el proper 12 de juny a les 13:00h. 

A continuació podeu veure el vídeo de la compareixença del conseller on es responen les preguntes seleccionades:





Què vols preguntar?

Pensa què t'agradaria preguntar al conseller d'Interior, Miquel Buch. En aquest sentit, ha de pertànyer al seu àmbit d'actuació i ha de ser alguna pregunta d'actualitat i nova, per exemple confinament/desconfinament/mobilitat, seguretat a les zones públiques i altres temes relacionats amb la seguretat durant la pandèmia de la COVID-19

No poden ser temes personals o temes d'informació ciutadana genèrica. Per a aquests casos disposes del telèfon 012 d'informació o el @gencat012bot a Telegram, així com el telèfon 112 d'emergències per a situacions que requereixen intervenció immediata.

On pots fer a la pregunta?

A sota d'aquestes línies hi trobaràs l'espai de comentaris. Allà és on pots participar de tres maneres:

  1. Preguntar una qüestió que t'inquieta o que, simplement, vols saber. Podràs fer tantes preguntes com vulguis.
  2. Comentar la pregunta que ha fet algú altre, per mirar d'enriquir-la o, al contrari, debatre la seva pertinència o el grau de consens que suscita.
  3. Votar alguna altra pregunta. Això vol dir que vols que la pregunta sigui escollida per ser resposta. El nombre vots serà determinant a l'hora d'escollir quines preguntes seran respostes. Pots votar-ne tantes de diferents com vulguis i ho pots fer anant a cada comentari/pregunta mitjançant el símbol ^.

Es farà la selecció de les 18 preguntes amb més vots i es traslladaran al conseller i als responsables operatius. Aquestes seran contestades tant conjuntament per roda de premsa en directe en vídeo com individualment sobre cadascuna de les preguntes realitzades. 

Què no respondrà el conseller?

El conseller no respondrà preguntes d'informació general, com ara les que ja estan publicades a l'espai institucional de la Generalitat de Catalunya sobre la #COVID19 o a d'altres canals institucionals.

El conseller tampoc no pot respondre per altres companys del Govern, per responsabilitats que no siguin relatives a l'àmbit d'interior. Tampoc no respondrà per motivacions o posicionaments polítics en particular ni comentarà l'actualitat política del moment. 

Qualsevol comentari irrespectuós, que no s'ajusti als requisits fixats o que contingui informació de caràcter personal, serà eliminat o anonimitzat pels gestors del debat. 

Comentaris més votats

2 a favor (5.1%)

member-avatar carmen

A favor  Com i qui decideix quines persones seran identificades, vestimenta, edat, lloc on et trobes, nacionalitat. Hem refereixo a persones que no están cometen cap delicte, que només passaven per allí.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb carmen
A favor  

Com i qui decideix quines persones seran identificades, vestimenta, edat, lloc on et trobes, nacionalitat. Hem refereixo a persones que no están cometen cap delicte, que només passaven per allí.

I per què no s'identifica a persones que no porten mascaretes que això si és il.legal. Els propis mossos a vegades no porten. Gràcies!

Aclareixo, vull dir si no es manté la distància de seguretat, òbviament. Ho dic perquè tots som iguals davant la llei, oi? Per què els mossos a vegades no porten sense guardar la distància de seguretat?

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2841

Conversa amb Ernest Kaplan

Benvolgut conseller,

En els darrers mesos s'ha criticat la posició del govern espanyol de militaritzar la resposta a la COVID19.

Hi ha alguna mesura a la Generalitat per, per exemple, traspassar efectius (pressupost, persones, equipament, etc.) de la BRIMO o les ARRO a bombers o protecció civil?

Moltes gràcies.

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=391

Conversa amb MurieL

Jo de moment, vull donar gràcies de com s'està gestionant el tema del Covid19. Moltíssimes gràcies Conseller i equip.

Carai

Què...

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon al vostre comentari.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2955

Conversa amb ÀLEX

En quin estat es troba la investigació més gran de la història dins del cos dels Mossos d'Esquadra, que vostè va prometre? Quan creu que es podran fer públics els resultats o potser és vostè partidari de que no es facin publics?

Es prendran mesures al respecte?

Benvolgut Sr. Buch, Com a ciutadà de Mataró vull traslladar-li la meva total indignació amb la inacció policial a l’onada de delinqüència que s’apropia dels carrers de la ciutat. No es normal que a una ciutat de més de 130.000 habitants on la delinqüència violenta no ha parat de créixer (7,7% + de delictes violents / 15% + de detencions) només hi hagi 2 patrulles disponibles a la nit. Ara que els mitjans de comunicació se’n fan ressò, d’ençà que els robatoris s’estenen a barris benestants, la situació ja és insostenible. Quines solucions es plantegen des del seu departament? Dubto que l’excusa de culpar a Madrid sigui d’utilitat pels ciutadans.
Què en pensa de les següents propostes?
• Enduriment de les penes als multi reincidents, a partir del 3er delicte (pena mínima de presó de 5 anys, amb compliment íntegre)
• Expulsió dels immigrants delinqüents a partir del 3er delicte.
• Sancions econòmiques als bancs per desentendre’s de les seves propietats i permetre’n l’ocupació.

Conversa amb Prou impunitat

Per altra banda, és notori que molts dels nous criminals que actuen amb total impunitat a la ciutat, són joves tutelats i/o ex tutelats per algun departament del seu govern. Entenc que alguna responsabilitat ha de tenir la Generalitat quan menors sota la seva tutela cometen actes delictius.. Tenen prevista alguna acció de control sobre aquestes persones? Hi ha algún seguiment als joves ex-tutelats?

Per últim, m'agradaria saber quina és la seva opinió respecte als ciutadans de Mataró que s'han organitzat per a fer patrulles ciutadanes davant l'abscència de la policía.

Salutacions

Bon dia,

Lo de que es notori que els nou criminals son joves tutelats ho dius perquè tens dades o perquè tu ho creus... perquè ho dubto! Segons les dades del INE del 2018, el major nombre de criminals son espanyols. Aquest comentari denota una mica de racisme i xenofòbia.

Benvolgut Toni,

Jo em refereixo als fets delictius que estant passant a Mataró en les últimes setmanes.

És normal que les persones que cometen delictes siguin majoritàriament de nacionalitat espanyola donat que la majoria de la població de Catalunya i del conjunt d'Espanya és nacional d'aquest país... És una obvietat...
A Catalunya, al 2019 hi havia 8.810 reclusos complint condemna a les presons del país. D'aquests 8.810, 3,828 eren de nacionalitat estrangera... es a dir, ELS ESTRANGERS EREN el 43,45% de la població reclusa a Catalunya, quan segons l'INE al 2019 només el 16,66% de la població catalana era de nacionalitat estrangera....

Està clar que tenim un problema greu que cal afrontar com fan la majòria de països europeus; castigant durament aquells que viuen del delicte (multireincidents...) i expulsant aquells nouvinguts que fan del delicte la seva forma de vida.
No reconèixer i afrontar el problema, només fa que dona ales a partits extremistes..

Benvolgut,

Podriem continuar el debat durant molt de temps, suposo que les dades que em dones son les correctes. Però pensem que es criminalitza més a les persones immigrants que a les del pais. Aquí el problema és estructural, de base. Com el que està passant a EEUU, es criminalitza a les persones racialitzades, les quals no tenen recursos per defensar-se i acaben a la presó. Em sembla que no es tracta de expulsar a ningú, es tracta de cuidar a la gent que està en el teu pais, de donar-los l'oportunitat i els recursos per a que no acabin cometen cap delicte, diga'm idealista, però hi ha molta feina per fer abans que expulsar a gent perquè si.

Jo opino després de llegir el teu comentari anterior on especifiques l'expulsió d'immigrants al tercer delicte, jo em pregunto, perquè els immigrants? Perquè no castiguem als d'aqui per igual? Des del moment en que fas distinció per raó de procedència, és racisme i xenofòbia. Tot el que es pugui treure de les teves aportacions són una falta de respecte a molta gent, i només per això ja hauria de ser eliminat i reportat. Tots som persones, sense tenir en compte la nostra procedència, genere, orientació sexo-afectiva, etc. Vergonya és que encara estiguem així actualment. Salut, no tinc ganes de tornar-te a llegir ni d'escoltar opinions que haurien de ser vetades pel fet de ser un insult a un gruix molt gran de població. Salut!

Tinguem en compte que moltes d'aquestes persones estrangeres que fan del delicte la seva vida és perquè no tenen recursos ni per menjar. I que si han acabat aquí és perquè al seu país tampoc no en tenen, de recursos, perquè els països rics viuen bé a costa de l'explotació dels països més pobres. S'ha de lluitar perquè els nostres governs reparteixin millor els recursos, no perquè fiquin a la presó persones que s'han vist obligades a robar per menjar. És un problema estructural que no s'acaba omplint presons.

Benvolguda Mireia,

Això es una falsetat. Moltes de les persones que cometen delictes segurament són alhora perceptores d'ajudes socials creades específicament per a cobrir les necessitats bàsiques... A Catalunya i Espanya NINGÚ passa gana i NINGÚ es mort de fam. Qui digui el contrari menteix. I ara encara més amb la Renda bàsica... I si hi ha alguna persona que roba per menjar, perquè desconeix l'existència dels menjadors
comunitaris, roba al supermercat, no una cadena d'or o un Iphone amenaçant amb un ganivet al carrer!!!!! En tot cas, jo emplaço a la gent que pensa com vosté a obrir un Compte Corrent conjunt i dipositar part del seu salari per a lluitar contra totes aquestes "injustícies".

Benvolgut Toni,

Estic d'acord en què s'ha de crear un marc d'oportunitats per a tothom però això es totalment compatible amb castigar més durament la delinqüència i criminalitat reincident. A la resta de democràcies europees hi ha lleis en aquest sentit molt més dures que les vigents a Espanya. No es pot comparar la situació a Espanya amb la situació a Estats Units... Espanya té un estat del benestar molt garantista amb multituds d'ajudes per a persones que realment no tenen recursos. A Estats Units no hi ha res d'això.

Benvolgut Jordi,

El seu comentari denota un extremisme ideològic que realment fa molta por.. a part d'unes conviccions democràtiques més que qüestionables. Amb el seu comentari el que està insultant es vostè, ja que una part majoritària de ciutadans es mostra partidari d'aquestes mesures a tots els estudis d'opinió que es publiquen. Mesures vigents a molts països del nostre entorn. El seu bonisme i hippie-progressisme em semblaria fantàstic, si no fos perquè l'estic finançant amb els meus impostos.

Comentari moderat el 09/06/2020 17:32

Quantes hores d'helicòpter s'han fet servir durant el confinament? Amb quin objectiu? i quin resultat?
Gràcies.

¿Qué plan existe o van a desarrollar para todas aquellas personas sin techo que deambulan por las ciudades? ¿Qué presupuesto se está empleando para ellos y para los organismos que tienen que actuar y solucionar este grandísimo problema, que irá en aumento los próximos meses? Gracias por su amable repuesta.

Conversa amb Antoni López

Com està la investigació de l'actuació dels Mossos que el senyor conseller es va comprometre a realitzar, després que tant premsa com altres mitjans de comunicació van denunciar actuacions fora de la llei en els esdeveniments succeïts arran de la sentència sobre l'1-O?

Suposo et referirás a les actuacions per part dels agents.

Correcte

Conversa amb Yolanda

Molt Honorable Conseller Buch,
sóc regidora del municipi d'Artesa de Lleida i m'agradaria saber si hi ha alguna forma de què un municipi de menys de 10000 habitants pot tenir policia local, ja que en els últims mesos hi ha hagut un augment d'actes incívics per part de la ciutadania.

Moltes gràcies.

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2648

Conversa amb Gerard

Honorable Conseller,

Per a garantir el lliure exercici dels drets d'expressió i manifestació, i havent-se publicada la segona condemna a l'inspector Jordi Arasa i per a evitar els ascensos d'agents del cos de Mossos d'Esquadres amb pràctiques fora dels protocols d'actuació, quines accions concretes farà el Departament d'Interior?

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2430

A l'ISPC hi ha una plaça que commemora al Jordi Pujol. La retiraran?

Conversa amb Kim

Sr. Buch,
Creu que hauria de dimitir algun cap dels M.E., o potser vostè mateix, pel fet d’haver promocionat al Sr. Jordi Arasa com a cap de la BRIMO quan era un presumpte delinqüent?
Quines mesures prendrà ara respecte al Sr. Arasa un cop confirmat que és un delinqüent?
Gràcies.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior que conté informació relacionada amb la seva pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2430

Conversa amb Josep

Honorable conseller,

M'agradaria saber si el CME rebrà les millores econòmiques acordades en breu ja que em sembla lamentable que essent un servei públic de primera línia al servei del ciutadà que no ha deixat d'estar sempre a les bones i les dolentes hagi d'estar sempre negociant els endarreriments i no estigui valorat com la resta de cossos. Gràcies!

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2715

Conversa amb ALLISON ELIZABETH

Que pensa fer per aturar la delinqüència? Els veïns de barcelona estem farts de patir la inseguretat.
Sóc veïna de casc antic, visc al barri gòtic, i treball en el born, i pas por de tornar sola a casa quan he de tancar la botiga a les 21hrs (que ni tan sols és tan tard). Vivim la violència, robatoris, drogues, tots els dies, i no ens sentim protegits per la policia.
No se li dóna prioritat als veïns. fins quan hem de viure amb aquesta violència i por?
Barcelona és una ciutat sense llei.

Totalment. No s'està fent res per aturar el problema... Vigila que hi ha gent per aquí que per comentaris com el teu ja li diuen racista etc...
Al final els veïns no tenen més remei que organitzar-se en patrulles ciutadanes davant la deixadessa total de funcions dels responsables polítics.

Conversa amb XaviLag

S'estàn prenent mesures per evitar que els ciutadans es vegin extramadamnet perjudicats pels controls policials que s'estàn realitzant des de l'estat d'alarma? Em refereixo als controls on els ciutadans s'han d'esperar més de dues hores quan van/tornen de treballar.
En aquests casos, qui és el responsable d'evaluar si s'està fent més mal que bé a la ciutadania i suspendre l'operatiu?

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=85

Conversa amb Joan

Benvolgut conseller,

M'agradaria saber si des del Procicat s'està treballant en un document pel bany en gorgues i rius per aquest estiu. La setmana passada vau publicar el de piscines però crec interessant que se'n publiqui un per aquest tipus de banys que crec que hi pot haver més risc, potser el que cal és que aquest estiu es prohibeixi, no ho sé. Principalment a la Garrotxa els Ajuntaments ja s'estan movent per permetre-ho però cadascú a la seva manera.
Moltes gràcies i felicitats per la feina!
Cordialment,

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1005

Conversa amb Montse Barbosa Boy

Benvolgut Conseller,
La meva pregunta està relacionada amb les distàncies físiques en activitats artístiques. Sabem que la distància física de seguretat són 2m. Pensant en activitats que generen moviment i pensant en calcular 4m2 per persona,...
Des del PROCICAT I Dp. de Sanitat S'ha valorat o estudiat els m2 necessaris per poder realitzar activitat en grup de música, teatre i en grans formacions instrumentals o cors?
La pregunta seria, si es disposa de l'espai i mesures de seguretat suficient... es podrien fer activitats amb grup . Quin es el criteri que primaria, l'espai o la ratio?
Moltes gràcies Conseller.

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1133

Conversa amb JORDI

Benvolgut Conseller, ja sé que depenem de Madrid per tot, però no puc evitar de preguntar-vos perquè no poseu tots plegats més confiança en la majoria d'edat dels ciutadans de Catalunya?. Ara, un cop es veu que la incidència de la pandèmia està decreixent, deixeu de tallar tant les llibertats individuals i doneu confiança als catalans que hem demostrat abastament que sabem ser prou responsables. Deixeu de prohibir, maltractar i imposar restriccions per la força, moltes vegades a criteri del uniformat de torn amb criteris sovint qüestionables. No es tracta de obligar ningú a deixar d'estar confinat o de prendre totes les mesures de seguretat que estimi convenients, es tracta de fer servir el seny i la capacitat de responsabilitat dels ciutadans en el seu fer diari. Som molts que no estem disposats a acceptar cap "nova normalitat" volem tornar a ser plenament lliures i auto-responsables per nosaltres i pels nostres fills.

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1310

Conversa amb PERE VILA FRIGOLA

Bon dia Honorable Conseller Buch. Felicitats per la feina que feu, en uns moments tant dificils. Com a un dels municipis petits de la Garrotxa ens calen més mossos per controlar la zona, els que tenim son fantàctics, peró no poden arribar a tot i els ajuntament no tenim recursos humans per donar-lis suport. Els veins s'ho mereixen i en moltes ocasions ells no ho entenen.Una abraçada.

Sr. Conseller completament d'acord amb en Pere Vila, jo sóc regidor d'un petit municipi del Tarragonès on tembé tenim problemes importants de robatoris i circulació de gent amb objectius o intencions incertes que causen molta inseguretat entre els veïns. No sempre tenim la resposta que desitjariem per part dels mossos d'escuadra. I crec que una solució passaria com diu el company, per incrementar els efectius; no sé si també fora bo assignar uns municipis fixes a les mateixes patrulles per potenciar una relació mes efectiva amb el territori. Sóm conscients que hi ha molta feina a fer però que amb empatia i diàleg tenim la capacitat suficient per tirar-la endavant

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=160

M'agradaria saber qui decideix mantenir agents d'actuacio en manifestacions que actuen desproporcionadament vistos en vídeos per exemple l'últim a Meridiana.
Hi ha agents que odien tot el que és Català, doncs que no actuïn al carrer i haurien de parlar en Català si no se'ls demana el contrari
Gràcies

Conversa amb Jph

Bon dia a tots i al Conseller

La meva pregunta és, segurament, massa genèrica i transversal, però el Departament d'Interior hi té molt a veure. El Glòria va ser un avís, el Covid 19 un altre, més sever. Tenim la possibilitat de que Catalunya sigui un motor del canvi necessari, radical i urgent, fent honor a la seva tradició avantguardista. Fins quan seguireu fent ulls clucs a l'apocalipsi que ens cau al damunt? Gràcies per l'espai d'expressió i també per la improbable resposta.

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=497

Conversa amb Peporro

La Generalitat permetrà la lliure circulació des de Girona amb Barcelona si es liberalitza abans de l'1 de juliol?

Benvolguda, benvolgut,
Volem agrair-vos la vostra participació.
En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es tracta informació relacionada amb al vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=19

Conversa amb Antònia Martínez

Un cop finalitzi l'estat d'alarma, i la policia local torni a les seves competències, el departament té previst algun protocol d'actuació per les policies locals per reduir contagi, com fer test massius, etc....
Gràcies.

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es tracta informació relacionada amb al vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2252

Conversa amb Antònia Martínez

En cas de rebrot a la tardor, el departament treballa ja en algun pla que suposi una preparació de medis i recursos als ajuntaments que calgui planificar amb temps? Gràcies.

Benvolguda

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=722

Conversa amb cristina

MH Conseller, amb tots els respectes i coneixent la dificultat del moment però, tenint en compte que a partir de la tardor es preveu un rebrot, seguirem supeditats a l'estat espanyol i a la seva "gestió del covid"?
Gràcies!

Benvolguda

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=722

Conversa amb Laia - Implant Coclear
A favor  

L’obligatorietat de les mascaretes dificulta la comunicació a les persones amb pèrdua auditiva, ja que aquestes atenuen el so de la parla i també eviten la lectura labial. Hi ha alguna possibilitat perquè, amb la col·laboració de la Federació AICE d'Implantats Coclears, puguem dotar totes les comissaries de mascaretes comunicatives transparents a atenció al ciutadà i als controls policials, per quan una persona sorda sigui atesa, l’agent en qüestió la tingui a mà i l’usi per facilitar la comunicació? I especialment també pels serveis d'emergència, quan siguin notificats que han de salvar a una persona amb problemes de comunicació.

Completament d'acord. Les persones sordes amb i sense implant coclear sovint es recolzen en la lectura labial. No poder llegir els llavis els hi suposa dependre d'un acompanyant.

Benvolguda,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1483

Comentari moderat el 10/06/2020 15:53
Conversa amb Integración

Per a quan un sistema de comunicació per escrit i/o videotrucada alternatiu al telèfon 112 que sigui universal i per tant no sigui necessari el descarregament d’apps o de diferents números depenent del territori que estiguis, ja sigui a nivell Espanyol com a nivell Europeu? És especialment urgent en moments de crisi com aquests ja que està augmentant la violència masclista i la inseguretat de la gent gran per culpa del confinament.

Quanta raó tens! Les persones sordes no sempre poden trucar i sovint se senten mes comodes escribint per whatsapp o fent una videotrucada, també existeixen moltes persones que tenen afectada també la parla, altres que necesitarien una cara amiga en una videotrucada per sentirse més tranquils quan denuncien un problema, siguin persones amb alguna discapacitat o no; pero tot i que existeixen alguns sistemes, no son universals i a vegades complicats d'usar, especialment per una persona gran, que son les persones que més discapacitats tenen, entre elles la de la pèrdua auditiva.

Per què no s'aprofita a fer com a Minneàpolis i fer una neteja profunda dels cossos de seguretat? Com pot ser que un agent condemnat anteriorment per saltar-se els protocols de seguretat i processat (avui dia ja comdemnat a més de 2 anys de presó) per abusos policials se'l permeti promocionar a cap de les ARRO? I que avui amb 2 condemnes es continuï afirmant que quan surti de presó continuarà sent membre dels Mossos d'esquadra? Aquesta és la policia moderna que ens mereixem el poble català?

La meva pregunta va adreçada a qualsevol polític i és molt senzilla. ¿Quan pensen fer un acte de solidaritat amb la ciutadania i donar part del seu sou per ajudar a tots aquells que han hagut de deixar de treballar per les mesures obligades durant el confinament?. Ja no dic rebaixar-se el sou de forma permanent per fer front a la crisi en la que ens estan abocant ni prendre altres mesures, com les d'eliminar la paga que cobren quan es retiren després de pocs anys en política, mentre que per obtenir un dret semblant els treballadors de a peu han de cotitzar més de 30 anys. Segurament tot plegat serà una utopia, perquè a veure qui seria tan valent de donar el primer pas perquè alguna cosa canvii... Tant de bo fos com en l'època del meu besavi que qui es dedicava a la política ho fèia per vocació i encara li costava diners de la butxaca.

Conversa amb JGP

Bon dia, Crec que n'està ben informat o comunicat, en aquesta mateixa pagina he llegit, volen denunciar qui no porti mascareta , jo entenc que si hi ha una distancia entre persones de 1,5 o 2 m. o més, no mascareta si no vols, i si portes mascareta, no fa falta cap distancia sense tocar a ningú,
Joan,

Si et refereixes al meu comentari no va per aqui. El que vull dir és que si hem de portar tots, si no es pot mantenir la distància de seguretat, per què no ho fan també tots els mossos? Per què toquen a la gent per fer-la fora de manifestacions pacífiques, sense les mesures de protecció? Per què han d'identificar gent que es manifesta pacíficament prenent totes les mesures legals (guardant la distància i portant mascaretes) i no a altres que no compleixen?
Això era el que volia dir.
Gràcies!

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1607

Conversa amb Josep pons

Hola, s'apropa Sant Joan i els malalts estem espantats. Jo sóc un home gran jubilat i malalt. Tinc por de passar tota una nit sorollosa, amb estrès i nervis. El meu cor no sé si ho podrà aguantar. Sr. Conseller. No podria mirar de que no es tirin petards tota la nit? Sobretot les bombes sorolloses. A més de que pot ser una nit de contagis. Pensi si-us plau en els més vulnerables, els que ara més que mai necessitem descansar a la nit. Li ho demano per favor. Moltes gràcies

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=1861

Per què al les manifestacions feixistes com de Jusapol, que no té res a reclamar aquí o de Vox se li dòna protecció?
Per què a les socials se les controla tant?
I per què a les que demanen llibertat per decidir què vol el poble català, se les reprimeix? quan són essencialment pacífiques, llevat d'alguns infiltrats als que mai ningú els controla

Conversa amb Esther Villalbos Targa

Quan els ciutadans que viuen a Barcelona Ciutat podran anar a les altres àreees sanitàries on la desescalada ha anat molt més accelerada?, per exemple les Terres de l'Ebre?, i quan podrem viatjar al estranger?, faran alguna cosa per obligar a les companyies aèries que retornin els diners als ciutadasn amb vols cancelats?, pensen prendre mesures per evitar que els fons boltors aprofiten per arrabassar amb els pisos que la gent haurà de malvendre per la crisis, per posteriorment especular amb els lloguers i eixempalr la desigualtat encara més?

Benvolguda

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=19

Conversa amb JGP

A les noticies he llegit, que a partir del 21 de juny , Barcelona, Madrid, i Castella i Lleó es podrà circular entre provincia ¿
Joan,

Benvolguda, benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es tracta informació relacionada amb al vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=19

Bon dia,
El passat dia 5 de març, el sindicat AESME-CCOO, vàrem parlar al Parlament de Catalunya, amb l'excm. Sr. Ferran Roqué, en relació a la nostra proposta de creació de l'Institut de Ciències Forenses de Catalunya com organisme autònom com la resta de policies europees (veure proposta participa.cat, Sistema de Policia de Catalunya) on treballin els facultatius de CME, químics, biòlecs, informàtics, economistes, ..... per després, més endavant, incorporar als tècnics de l'Institut Nacional de Toxicologia, per tal d'aconseguir en exclusiva aquesta competència policial que encara resta pendent de ser traspassada a la Generalitat, donada la bona disposició del Sr. Ferran Roqué, ... Una policia moderna, integral i europea actual necessita un Institut de Ciències Forenses, per solucionar el problema de la dispersió de les proves forenses judicials a Catalunya, i centralitzar-la on treballin facultatius CME. de forma independent, penseu fer-ho, està proposat, quan organisme Dep Interior?

Conversa amb Lluis

Bona tarda, com a ciutadans, quina actitud hem de pendre davant d’altres ciutadans que no respecten les normes de seguretat i distanciament social establertes. Veiem cada dia a les xarxes enfrontaments amb aquests tipus de persones que tampoc volen col.laborar ni atendre a raons.
Potser avisar a la policia es poc eficaç, ja que el temps d’actuacio, com es natural, no es inmediat i els diguessim “infractors” ja hauran marxat quan es personi un agent. Gracies

Benvolgut,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=335

Conversa amb Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats

Hola Conseller, li fem arribar diverses preguntes:

Com pot ser que ara com ara es vulgui fer treballar de forma presencial a aquells funcionaris que són personal de risc?

Com pot ser que es parli de l’administració digital i del teletreball quan no hi ha material i molts dels accessos informàtics no funcionen o estan col·lapsats?

Aquell funcionari que per causa de la Covid19 adquireixi una incapacitat permanent, i per tant una discapacitat, podrà ser reubicat a una plaça adaptada o se’l deixarà al carrer?

Vostè considera que les sancions monetàries per incomplir l’estat d’alarma són la solució quan hi ha gent que té problemes econòmics per poder menjar?

Considera vostè que tant el Govern de l’estat com el de la Generalitat de Catalunya han gestionat correctament aquesta pandèmia? Admet errors?

Gràcies.

Benvolgudes, benvolguts,

Volem agrair-vos la vostra participació.

En el següent enllaç trobareu el fragment del vídeo de la intervenció del Conseller d’Interior on es respon a la vostra pregunta.

https://youtu.be/6U7ZcgQTP3E?t=2045

Carregant els comentaris ...