" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Acabar l'avaluació amb un compromís de cara a l'any següent

07/11/2019 10:27  
Rebutjada
S'ha posat de relleu que si l'avaluació no té una finalitat o no serveix per obligar, no té cap sentit ni utilitat. S'ha proposat: Acabar l'avaluació amb un compromís de cara a l'any següent: El compromís hauria de ser en relació a com evolucionaran alguns indicadors i hauria de ser de compliment obligatori. S'hauria de tenir en compte que no es busca que sigui ambiciós, com a objectiu, sinó que sigui realista i realitzable. En aquest punt, la conversa es vinculava amb el que hem comentat anteriorment sobre l'avaluació realitzada pel Síndic, que era interessant i profunda però que com que venia d'una altra institució i en realitat no obligava a ningú, doncs que se la miraven a nivell personal però no tenia més transcendència. En canvi, si les recomanacions del síndic fossin d'obligat compliment, això podria millorar.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

No es considera adient acabar l’avaluació amb un compromís de millora concreta dels indicadors de cara a l’any següent, entès com un increment determinat en tant per cent. 

 En l’informe d’avaluació de les obligacions de transparència se’n fan constar els resultats, les conclusions i les recomanacions d’aspectes que cal millorar. L’informe es presenta a la Comissió tècnica per a la transparència i l’accés a la informació (CTTAI) per al seu coneixement i per a la implementació de les accions de millora dins dels departaments.  

 La Secretaria de Transparència i Govern Obert, en aquest sentit, dona als departaments pautes, criteris i accions a dur a terme per tal de millorar la puntuació de les obligacions de transparència.  

 En aquest sentit, el Pla de Govern Obert (PGO) recull l’actuació 1.4.5, «Establiment de mecanismes interns de seguiment de l’acompliment de les obligacions de transparència a la Generalitat de Catalunya», que cada departament ha de dur a terme.

Referència: II-PROP-2019-11-76782
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76782/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76782/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...