" class="part-icon-bars">

Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

#LleiParticipa Procés participatiu de la nova llei de participació ciutadana de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 13/03/2023 - 31/03/2023
Fases del procés

S9.19 Dimensió comunitària cap a dins i cap a fora, més enllà del propi equipament.

29/03/2023 11:56  
Rebutjada

Creació de vincles. Implicació i compromís més enllà de l'equipament. Formar part de la comunitat: pertinença. La gestió cívica és una oportunitat per a implementar projectes d'acció comunitària en els àmbits d'influència de l'equipament. L'equipament és un instrument més per desenvolupar altres objectius més enllà d'aquest. La implicació i compromís de la participació va més enllà de l’equipament, es tracta de formar part d'una comunitat i sentiment de pertinença. Els efectes o impactes positius de la gestió cívica perduren en el temps en les estructures comunitàries que genera, més enllà del moment en què es participa. La participació també és un resultat positiu d'impacte de l'equipament, igual que ho són les activitats que s'hi programen, entre d'altres. Alhora, que la ciutadania participi activament en la gestió dels equipaments proporciona un canal directe d'escolta activa amb la ciutadania, amb els impactes positius que això genera dins i fora l'equipament.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

Es comparteix que la participació en la gestió d'equipaments pot ser, també, útil i beneficiosa per al desenvolupament de l'acció comunitària i la creació de teixit social, més enllà del propi l'equipament. Tanmateix, la llei no preveurà que l'instrument de participació hagi de ser necessàriament el model de gestió cívica, sinó que es poden articular altres mecanismes de participació en la gestió com a eines d'acció comunitària.

Referència: II-PROP-2023-03-86762
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/86762/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/novalleiparticipacio/f/3548/proposals/86762/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...