" class="part-icon-bars">

Elaboració de la diagnosi ciutadana de l'entorn de la Colònia Güell

#ParticipaColòniaGüell 1ª Fase del procés participatiu del nou pla urbanístic supramunicipal de l'entorn de la Colònia Güell als municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat

Fase 3 de 3
Presentació de resultats 01/07/2021 - 31/10/2021
Fases del procés

Itinerari participatiu 2. Vida quotidiana. (Presencial)

Avatar: Trobada oficial Trobada oficial
09/10/2019 09:00   0 comentaris
13 Maig 2021
17:30 - 20:00
Nombre d'assistents 13
Organitzacions assistents

Santa Coloma de Cervelló per la República
Drac i Diables de la Colònia
Associació de veïns Ciutat Cooperativa - Molí Nou
Associació Dones pels 4 Cantons
Associació per a la Conservació de la Colònia Güell

Referència: II-MEET-2019-10-217
Versió 20 (de 20) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DiagnosiColoniaGuell/f/2709/meetings/217/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DiagnosiColoniaGuell/f/2709/meetings/217/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Els itineraris participatius són un espai de trobada ciutadana per compartir i recollir les vivències les persones participants vinculades territori, tot passejant per l’Entorn de la Colònia Güell. Tindran una durada aproximada de dues hores i mitja, i serviran per a veure i escoltar, in situ, i recollir valoracions, comentaris i aportacions per part de les persones participants.

En aquest segon itinerari ens centrarem en l'experiència que teniu en el dia a dia com a persones usuàries dels espais públics, equipaments, serveis, etc. d'aquest territori. Ens interessa recollir les vostres vivències per poder conèixer les necessitats de la vida quotidiana, la mobilitat, l'accessibilitat... com funciona aquest entorn i què es pot millorar. Com us moveu pel territori? Quines mancances trobeu en els camins, espais públics, etc? Quins serveis i equipaments valoreu especialment i quins trobeu a faltar i suposen un inconvenient per tenir més qualitat de vida?

Per aquesta activitat és necessària inscripció prèvia (al botó d'inscripció d'aquesta mateixa plana). Les seves places seran limitades (per poder garantir el compliment de les mesures de seguretat davant la COVID-19).

S’han reservat algunes places a persones que no tenen accés a mitjans d’inscripció digital. 

En cas que s'exhaureixin les places informarem de possibles alternatives per participar.


Escola Colònia Güell
Av. Lluís Companys, s/n, 08690 Santa Coloma de Cervelló, B
Davant de la porta d'entrada de l'escola (cap al Bosquet)

Acta de la trobada

Aquest itinerari és el segon dels tres itineraris participatius, plantejats com les activitats obertes a la ciutadania. Els itineraris participatius serveixen per a informar, explicar i debatre “in situ” sobre diferents aspectes. En aquest cas volem detectar necessitats derivades de la vida quotidiana en el territori: mobilitat, equipaments, serveis, habitatge, etc.  

Els objectius del procés participatiu on s’emmarca aquesta activitat són:

• Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre el Pla dels Entorns de la Colònia Güell i el procés participatiu. 

• Posar a debat, des dels seus inicis, la proposta d’elaboració del PECG aportant per una banda, una diagnosi sobre el model de ciutat i sobre la percepció social del territori, i, per altra banda, propostes i idees als redactors del PECG en les fases de redacció d’aquest document.

Per aquesta activitat es volien treballar els següents aspectes

• Informar i resoldre dubtes sobre el procés participatiu i de l’estat del planejament.

• Recollir i generar un diàleg sobre vivència quotidiana: bàsicament mobilitat, espais lliures (espais naturals i espais públics), equipaments i habitatge. 

• Recollir les principals preocupacions sobre el planejament,

La dinàmica de treball es va pensar en dos moments: el primer en clau individual i després una posada en comú, amb un diàleg entre les persones participants. Per recollir les aportacions individuals es va fer servir un tríptic de participació , on es plantejava una pregunta com a disparador del debat. Posteriorment, en el següent punt, per donar espai a la reflexió, es va obrir un espai per posar en comú les respostes i detectar punts en comú sobre els temes plantejats.

Les conclusions de l'itinerari es poden trobar en el document de resultats del segon itinerari participatiu.