" class="part-icon-bars">

Elaboració de la diagnosi ciutadana de l'entorn de la Colònia Güell

#ParticipaColòniaGüell 1ª Fase del procés participatiu del nou pla urbanístic supramunicipal de l'entorn de la Colònia Güell als municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat

Fase 3 de 3
Presentació de resultats 01/07/2021 - 31/10/2021
Fases del procés

Itinerari participatiu 1. Identitat del territori. (Presencial)

Avatar: Trobada oficial Trobada oficial
09/10/2019 09:02   0 comentaris
08 Maig 2021
11:00 - 13:30
Nombre d'assistents 24
Organitzacions assistents

Santa Coloma de Cervelló per la República
Plataforma Defensa Béns Comuns
Associació per a la Conservació de la Colònia Güell
Associació de Veïns de Santa Coloma - Casc Antic
Associació Dones pels 4 cantons.
Esplai Greska.

Referència: II-MEET-2019-10-218
Versió 30 (de 30) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DiagnosiColoniaGuell/f/2709/meetings/218/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DiagnosiColoniaGuell/f/2709/meetings/218/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Els itineraris participatius són un espai de trobada ciutadana per compartir i recollir les vivències les persones participants vinculades territori, tot passejant per l’Entorn de la Colònia Güell. Tindran una durada aproximada de dues hores i mitja, i serviran per a veure i escoltar, in situ, i recollir valoracions, comentaris i aportacions per part de les persones participants.

En aquest primer itinerari volem que ens compartiu què fa únic els entorns de la Colònia, quins són els valors naturals, materials i immaterials que configuren el caràcter propi d'aquest territori, així com aspectes que ara potser no es vinculen a aquest espai, però que sí seria positiu que n'acabessin sent un tret característic. Us proposem fer una mirada al passat i a la identitat d'aquest lloc imprescindible per poder abordar els reptes de futur.

Per aquesta activitat és necessària inscripció prèvia (al botó d'inscripció d'aquesta mateixa plana). Les seves places seran limitades (per poder garantir el compliment de les mesures de seguretat davant la COVID-19).

S’han reservat algunes places a persones que no tenen accés a mitjans d’inscripció digital. 

En cas que s'exhaureixin les places informarem de possibles alternatives per participar.

Rotonda de Torre Salbana . Creu de la missió. (Camí de Can Julià amb Camí de Torre Salbana)
Rotonda de Torre Salbana (Camí de Can Julià amb Camí de Torre Salbana)
Explanada d'accés a la Torre Salvana.

Acta de la trobada

Aquest itinerari és el primer dels tres itineraris participatius plantejats com les activitats obertes a la ciutadania. Els itineraris participatius serveixen per a informar, explicar i debatre “in situ” sobre diferents aspectes. En aquest cas volem situar tres temes, vinculats a la identitat del territori, al seu passat i la a seva memòria: reconèixer elements a preservar patrimonials, naturals i immaterials.

Els objectius del procés participatiu on s’emmarca aquesta activitat són:

• Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre el Pla dels entorns de la Colònia Güell (PECG) i el procés participatiu.

• Posar a debat, des dels seus inicis, la proposta d’elaboració del PECG aportant per una banda, una diagnosi sobre el model de ciutat i sobre la percepció social del territori, i, per l’altra banda, propostes i idees als redactors del PECG en les fases de redacció d’aquest document.

Per aquesta activitat es volien treballar els següents aspectes

• Informar i resoldre dubtes sobre el procés participatiu i de l’estat del planejament.

• Recollir i generar diàleg sobre els aspectes d’elements a preservar: patrimoni, naturals i immaterials.

• Recollir les principals preocupacions sobre el planejament.

La dinàmica de treball es va pensar en dos moments: el primer en clau individual i posteriorment una posada en comú, establint un diàleg entre les persones participants. Per recollir les aportacions individuals es va fer servir un tríptic de participació, on es plantejava una pregunta com a disparador del diàleg. Posteriorment, en el següent punt, per donar espai a la reflexió, es va obrir un espai per posar en comú les respostes i detectar punts en comú sobre els temes plantejats.

Les conclusions de l'itinerari es poden trobar en el document de resultats de l'itinerari participatiu.