" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Phase 3 of 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Process phases

Gestió adaptativa de l’activitat cinegètica

26/09/2023 16:27  

Hi ha aspectes de la regulació de la caça que s’hauran d’anar adaptant a la realitat canviant i a la disponibilitat de censos i estudis per tal de veure si s’ha de fer més o menys esforç en la millora dels hàbitats o en altres mesures de gestió. Es parla del cas dels abellerols, animals insectívors migratoris que provoquen danys a la l’apicultura i que s’haurien de regular d’alguna manera en un futur. També es planteja que hi hagi un control i gestió més exhaustiu dels depredadors, de la gestió de les poblacions en declivi (com ara la perdiu) o el control d’espècies invasores no cinegètiques. Aquesta gestió adaptativa hauria d’anar dirigida a buscar el reequilibri de la natura, sabent que, en part, s’ha trencat per falta de depredadors.

Quan es tracta d’espècies no cinegètiques, difícilment es pot regular des de la llei de caça. En tot cas, s’hauria de demanar l’aplicació dels plans d’erradicació d’espècies de fauna no cinegètiques.

Endorsements count0

Reference: II-PROP-2023-09-87229
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87229/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87229/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0%)

No comments with votes found

0 against (0%)

No comments with votes found

0 comments

Loading comments ...