L’actual normativa reguladora de la caça a Catalunya és la Llei de caça estatal, del 1970, que ha quedat desfasada en molts aspectes, entre d’altres les variacions de la situació social i econòmica, de l’estructura d’edat de la població, dels usos públics en l’àmbit rural, de l’estructura territorial i de la pròpia dinàmica de les espècies cinegètiques.
La llei d'activitats cinegètiques de Catalunya ha de ser un element que contribueixi a la gestió sostenible dels ecosistemes i a l’equilibri territorial. Ha de tenir en compte les diferents activitats i sensibilitats de la ciutadania i ha d’esdevenir un veritable motor de dinamització i d’orientació dels sectors econòmics i del desenvolupament rural i de muntanya. També, la nova normativa ha d’explorar i implantar nous models i formes de fer per resoldre els problemes específics de zones de muntanya, dels conreus competitius o de les zones urbanes i suburbanes, entre d’altres. I, tot això, respectant i valoritzant l’activitat tradicional de la caça, en harmonia amb la resta d’activitats al medi i la sostenibilitat ambiental.
Per tot això, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi ha impulsat aquest procés de participació pública per elaborar una nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya, que actualitzi la Llei de Caça Estatal vigent de 1970.
Objectius del procés:
Resultats esperats:
Abast que ha de tenir la nova regulació, establint les prioritats i els valors que cal tenir presents.
Objectius bàsics de l’activitat cinegètica.
Determinar la relació entre el sector de la caça i amb la resta de sectors
Procés participatiu sobre la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya
Sessió informativa, 20 d'abril de 2023
Accés al vídeo
Compartís