" class="part-icon-bars">

Procés Participatiu per definir la Xarxa ParticipaLab (XPL)

#XarxaParticipaLab Ajuda’ns a definir els serveis de participació ciutadana que es poden incorporar als equipaments

Fase 5 de 5
Retorn 01/03/2022 - 30/06/2022
Fases del procés

Cessió d’espais per activitats impulsades per grups autogestionats

09/12/2021 13:21  

Es destaca que a través dels diferents equipaments de proximitat ja hi ha actualment una xarxa d’espais susceptibles de ser cedits, però s’observa que encara hi ha dèficit i per tant cal ampliar la xarxa d’espais per cedir a activitats impulsades per la ciutadania. I més enllà de disposar de més espais, és important disposar d’un llistat de recursos d’equipaments que cedeixen espais, i que aquests puguin disposar d’un calendari compartit, perquè en determinades zones hi ha equipaments saturats, però molt a prop hi ha altres equipaments amb espais per cedir que no s’omplen. També es proposa elaborar un “manual” de bones pràctiques de cessió d’espais dels equipaments i revisar les normatives per permetre i promoure la cessió d’espais a grups no constituïts com entitats.

Propostes:

·        Ampliar la xarxa d’espais per cedir a activitats impulsades per la ciutadania.

·        Disposar d’un llistat d’equipaments on es cedeixen espais per a la ciutadania, amb un calendari compartit.

·        Elaborar un “manual” de bones pràctiques de cessió d’espais per equipaments. Fora bo elaborar aquest manual de manera col·laborativa entre els mateixos equipaments de proximitat.

·        Revisar les normatives de cessió d’espais per permetre la participació de grups no constituïts o formalitzats com entitats per facilitar.

Necessitat de suport:

·        Formació sobre participació ciutadana.

·        Que la xarxa faciliti la comunicació i el vincle entre els equipaments que en formen part.

·        Des de la Xarxa es pot promoure l’elaboració d’un “manual” de bones pràctiques per la cessió d’espais dels equipaments de proximitat.

·        La Xarxa pot facilitar un model de normativa de cessió d’espais que sigui més permeable als grups de persones més enllà de si estan constituïts o no en entitats.

Trobades relacionades:

PRESENCIAL - Sessió territorial a Barcelona. Jornada de tancament del procés participatiu de la Xarxa ParticipaLab
30 Novembre 2021
10:00 - 13:00
Des de la Generalitat de Catalunya estem impulsant la Xarxa ParticipaLab, un projecte  que té com a objectiu aprofitar equipaments de proximitat, com ara biblioteques, centres TIC o casals i centres cívics, per potenciar la participació ciutadana.  El 30 de novembre se celebra la darrera sessió de debat al Canòdrom de Barcelona. La sessió anirà precedida d’una taula de debat on coneixerem experiències d’innovació social i ciutadana que s’estan desenvolupant.   Per a més informació podeu visitar la pàgina informativa del procés participatiu, així com consultar els informes de les altres sessions. Programa de la jornada:10h - 10.15h Benvinguda institucional, agraïment i marc de treball de la jornada.  10.15 - 10.45h Taula d’experiències de Labs ciutadans  • Experiència d’innovació social en equipaments. Laia Sanchez, Citilab Cornellà  Les biblioteques de l’Ajuntament de Cornellà: d’equipaments tradicionals a ecosistemes d’innovació on tècnics i ciutadania experimenten un procés de cocreació col·laborativa.  • Experiències d’innovació democràtica en equipaments. Arnau Monterde, director de Serveis d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona  El Canòdrom: l’Ateneu d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona.   • Experiències de xarxes ciutadanes. Ricard Faura, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat  Els punts TIC de la Generalitat de Catalunya. Com promoure xarxes ciutadanes.  Modera la taula: Laura Suñé, subdirectora general de Participació Ciutadana. 10.45h - 12.45h Sessió participativa  12.45 Tancament. Com continuarà el projecte  *Pots assistir a la taula rodona, al debat en el marc del procés participatiu o a totes dues. 
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2021-12-83098
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/XPL/f/3148/proposals/83098/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/XPL/f/3148/proposals/83098/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...