" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Coeducació amb perspectiva feminista.

17/01/2022 21:21  

1. Que la llei no interferèixi amb els projectes educatius amb perspectiva feminista, on es treballa des de la premisa que no existeixen coses de nen i coses de nena, i que reforça l'acceptació del cos, la personalitat i els gustos propis i aliens sense que això impliqui la imposició d'etiquetes ni jerarquies patriarcals.

2. Que es doni suport psicosocial, sanitari i visibilitat pública a les persones que han detransicionat.

Número d'adhesions23

Referència: II-PROP-2022-01-83244
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83244/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83244/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (33.3%)

member-avatar Aurora

A favor  S'ha de prioritzar la salut mental abans de prendre decisions que no tenen marxa enrera i amb això em refereixo a no voler "curar" Aspergers i altres trastorns que afecten a la percepció del cos com si el problema fos que les criatures són trans. Si no ho són i tenen una patologia que no es cuida després no es pot arreglar i surten casos com a altres països amb llei trans aprovada on la gent demanda (i guanya) a l'estat per haverlos permés hormonarse sent menors d'edat.

1 en contra (33.3%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Laura folleco pulido

No existeixen persones que han destranaicionat aixó os Ho inventeu les terf , i aquesta llei no es pero a dones cis con vosaltres es ser a dones homed i no binaries trans , aquesta llei no enrrequeira CAP persona cisgenere.
Mai entendre aquesta manía de voicotejar lleis que per a res os amparen. Pero que no protesteu per lleis en contra de la violencia de genere o masclista que proposa vox ? Deixeunis tenir drets a les persones trans , mai os hem fet CAP mal

Protegir un colectiu no implica que es deixi desatès un altre, i les lleis s'han de fer tenint en comte les contradiccions que es poden generar i creant mecanismes per què això no passi, aquest procés participatiu serveix per fer propostes i obrir a la reflexió. Evidentment que existeixen persones que deixen la transició en algun moment (i potser més tard la recuperen) i la seva opció és igual de vàlida que la de la resta.
En les desqualificacions personals, el fet d'assignar gènere a gent desconeguda justament tractant aquest tema i el xantatge emocional no hi entraré.
Només arguments, gràcies.

Conversa amb Suri
En contra  

Potser si abans de venir a opinar per aquí us haguéssiu molestat en llegir ni que sigui la definició de la wikipedia per saber la diferència entre sexe i gènere farieu menys el ridícul, la veritat.
Entre altres coses perquè ni tan sols hi ha només dos sexes biològics, les persones intersex també tenen dret a que no es qüestioni la seva existència.

El gènere és un constructe social i com a tal ha anat canviat al llarg dels segles i les geografies, la visió binària que en tenim avui en dia se le debem al col.lonialisme europeu i al catolicisme més ranci. Si,si, aquells que cremàven a les dones per bruixes. Però eh, ho fas molt bé defensant el seu sistema, mola que li fem la feina al patriarcat (sarcasme).

El teu comentari no te res a veure amb la proposta. Si vols argumentar alguna cosa sobre per què estàs en contra de la meva proposta en concret per mi encantada.

Ostres, he entés malament les normes del joc?
Al veure una proposta sobre com treballar el feminisme a les aules en un projecte de llei per aconseguir drets per les persones trans, em pensava que jugàvem a respondre coses inconexes, ups!

No ho sé, la teva proposta està completament desconectada de les realitats trans i barreja conceptes de mala manera. Potser llegir referents transfeminstes et faria veure el disvarat que has dit insinuant que aconseguir drets per les persones trans implicaria un possible retrocés en la lluita feminista. És absolutament insultant, sincerament.

Doncs no m'he explicat bé. Això és un procés participatiu sobre un avantprojecte de llei per al reconeixement de la identitat i expressió de gènere. Un dels punts d'aquest avantprojecte és l'educació, tractar el tema a les escoles, amb la meva proposta vull puntualitzar que la perspectiva d'aquests tallers ha de seguir sent que no hi ha activitats ni gustos ni estètica de nen ni de nena. No se si ara s'entén millor.

Comentari moderat el 05/02/2022 02:30
Comentari moderat el 05/02/2022 02:30
A favor  

S'ha de prioritzar la salut mental abans de prendre decisions que no tenen marxa enrera i amb això em refereixo a no voler "curar" Aspergers i altres trastorns que afecten a la percepció del cos com si el problema fos que les criatures són trans. Si no ho són i tenen una patologia que no es cuida després no es pot arreglar i surten casos com a altres països amb llei trans aprovada on la gent demanda (i guanya) a l'estat per haverlos permés hormonarse sent menors d'edat.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...