" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

#lleitrans Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de llei integral de reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere

Fase 2 de 2
Retorn 14/02/2022 - 07/10/2022
Fases del procés

Banys i vestuaris inclusius

03/02/2022 20:07  

Un rètol per Tots els gèneres als banys d’ús exclusiu i reformes als vestuaris donen un espai segur i anònim per:


  • Les persones trans que comencen la seva transició
  • Les persones No Binàries o Intersex No Binàries que no senten que están al bany o vestuari que els correspon (home o dona) 
  • Evitar agressions verbals o físiques
  • Families gays/lesbianes quan han de canviar al seu bebé






Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2022-02-83445
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83445/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/dretalaidentitatiexpressiodegenere/f/3371/proposals/83445/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (16.7%)

member-avatar Eni

A favor  Molt bona proposta. Cal crea espais segurs per a tothom i deixar de normalitzar els atacs, l'exclusió i la invisibilitat a la que algunes persones ens volen relegar.

1 en contra (16.7%)

En contra  Hi ha d'haver canviadors per bebes a tots els banys: és molt sexista pretendre que només les dones canvien bolquers. D'altra banda, on queda la seguretat i la intimitat de les dones i nenes que no "senten" que homes autoidentificats amb el genere femení siguin dones? El que es proposa aquí no són espais segurs per a tothom, sino per les persones trans, i concretament, les que tenen sexe masculí, perquè segur que les dones autoidentificades com a homes es troben més segures en el vestuari/lavabo femení. Els espais segurs es van crear per les dones i nenes amb un motiu molt clar: evitar abusos i violacions a perpetrades per persones del sexe masculí.

A favor  

Molt bona proposta. Cal crea espais segurs per a tothom i deixar de normalitzar els atacs, l'exclusió i la invisibilitat a la que algunes persones ens volen relegar.

Conversa amb Marina

No entenc molt be l’ultim punt de families gays/lesbianes amb bebe… que tindra a veure la orientació sexual amb el bany corresponent y el bebe…
Se que hi ha una falta de canviadors als banys d’home… pero aixo afecta a tothom tinguis la orientació sexual que tinguis…
En contes de lluitar contra el sexisme que imposa q la dona hagi de ser la responsable SEMPRE de canviar els bolquers, donem voltes extranyes a aquest fet, i no s’enten on es vol anar a aparar..

Segur que si tornes a llegir la proposta i penses en bany exclusiu con bany individual ho entendràs

Continuo sense entendre que te que veure la orientació sexual amb tenir un bebe y cambiarlo, lesbiana al bany de noies cambiant un bebe, o un gay no tenint la oportunitat de fer-ho xq es home (exactament igual que un home hetero)

La majoria dels banys col.lectius tenen el canviador de bebés al bany de dones o d’homes. Per tant: Si el canviador està al bany d’homes, una parella de lesbianes ha d’entrar en un bany que no li correspon i viceversa. El mateix exemple es dona amb families monoparentals.
Per tant, si el canviador de bebés està en un bany d’ús individual per tots els gèneres el tema està resolt per tothom

Osti quin embolic!!!
-Primer el canviador MAI esta al d’homes.
-Segon, les parelles heteros TAMPOC podem entrar junts a canviar el bebe
-Resumint, l’unic problema REAL en aquest tema es q no hi hacanviadors de bebe als lavabos d’homes, per tant ni un pare monoparental, ni un gay ni un home hetero podrà canviar MAI un panyal.
Podem deixar d’inventar-nos problemes on no hi son?
I intentar sol.lucionar els de veritat? Gracies

En alguns banys de centres comercials el canviador està al bany d’homes. De fet l’antic canviador de Les Arenes estava al bany d’homes. I veig que no has pensat gaire la resposta. Si aquest motiu t’enreda, tens altres motius que no has discutir en la proposta. Això ja hauria de valdré.La empatia s’utilitza per totes les persones, tinguin el gènere o orientació sexual que tinguin. Els drets no es poden defensar a costa de que altres quedin sense

Perdo hauria d’haver canviat el MAI per QUASI MAI error meu, aixi has pogut invalidar el meu argument…
Dit aixo no ens podem inventar drets q no existeixen. Si hi haguessin canviadors als homes i a les dones (independentment de la orientació sexual) estariem ajudant UNA MICONA a acabar amb el sexisme, i el suposat gran problema de les lesbianes i el gays (?) es resoldria.
Pero no, es clar, “matar dos pajaros del mismo tiro” no…
Absurd q no tirem cap a la banda q ens beneficia a tots 🤦🏽‍♀️

No es tracta d’Orientació de gènere només, sino bàsicament d’identitat de gènere. La gent No Binàrie existeix!!! Sembla que lluny d’aportar quelcom a la llei trans siguis una TERF en tota regla amb els arguments que dones

Amb la descalificació ja t’has retratat, res mes q afegir…

La descalificació és la teva per no tenir en compte els drets de les persones trans i No Binàries. Et reescric el que has dit: “No ens podem inventar drets que no existeixen”

jajja home pero no ho treguis de context, en el context de canviadors de bebes als lavabos!
El dret seria que tothom pugui fer servir els canviadors no? Independentment d ela orientacio o sexe. No crec q estiguin discriminats per orientació, sino mes aviat per sexe.
Y hasta aqui, de verittat no em ve de gust debatre amb algu que treu el terme TERF a al minima que es debat una questió

No se si no t’adones del mal que fas amb un debat sense arguments només perquè sentis un atac imaginari. Les meves disculpes si el terme Terf t’ha ofès. Potser hauria d’haver dit persona Trans excloient, que és el que realment penso. No has aportat ni una sola idea. I arribat aquí jo sí que no tinc res més a dir amb la teva persona

Conversa amb Núria Tort Colet
En contra  

Hi ha d'haver canviadors per bebes a tots els banys: és molt sexista pretendre que només les dones canvien bolquers.

D'altra banda, on queda la seguretat i la intimitat de les dones i nenes que no "senten" que homes autoidentificats amb el genere femení siguin dones?

El que es proposa aquí no són espais segurs per a tothom, sino per les persones trans, i concretament, les que tenen sexe masculí, perquè segur que les dones autoidentificades com a homes es troben més segures en el vestuari/lavabo femení.
Els espais segurs es van crear per les dones i nenes amb un motiu molt clar: evitar abusos i violacions a perpetrades per persones del sexe masculí.

Bon dia
El que és planteja és que als banys d’ús exclusiu (individual) es posi el rètol per tots els gèneres. Això no perjudica la seguretat de cap persona però si que l’amplia pel col.lectiu lgtbiq+, a banda de ser banys molt més inclusius en tots els aspectes

Núria molt d'acord amb el que dius; de fet no sé d'on surt questa moda estúpida de dir que els banys estan "separats per gènere" que és una ximpleria increible. Els banys i vestuaris han estat sempre separats per sexe.

Bé, si que sé d'on surt, de la societat anglosaxona que diu "sexe/gènere" indistintament, perquè li tenen por a la paraula sexe, com li tenen por a moltes paraules "la n paraula, la f paraula" i tonteries així, perquè són una societat que provenen de l'época Victoriana més sexista. En fi, coses de nordamericans que ens ha arribat aquí perque les universitats estan plagades de pensament neoliberal estatunidenc. Què hi farem.

Els banys no estan separats per gènere, si no per sexe, m'és absolutament indiferent el que et sentis. Si has nascut home, i et sents internament una dona, tens l'oportunitat de fer els banys masculinis més inclusius. I si hi han problemes als banys masculins, que actuïn sobre els homes violents, no que altres homes ocupin els banys de les dones.

Quin nivell!!!! Espero que mai tinguis filles No Binàries. Descartar una part del col.lectiu lgtbiq+ sense saber, sense parlar extensament del tema ja diu molt. No comments!

T'agraïria que ataquis els meus arguments, no a mi. Gràcies.

Excel·lent suggeriment. Hem d'establir un refugi segur per a totes les persones i deixar de normalitzar les agressions, les exclusions i els mètodes encoberts utilitzats per alguns per destruir-nos. google

Agraeixo la teva subway surfers opinió i hi estic totalment d'acord. Moltes gràcies per escriure un article tan bo.

Juan Manuel, la gent "no binànaria" NO existeix. Acceptar que la gent no-binària existeix seria acceptar que hi han "uns comportaments, sentiments i actituds de dones, i altres d'homes", i aquesta idea és profundament sexista. De fet, el que existeixen són homes i dones sexistes, que neixen i creixen en entorns sexistes, i que viuen amb la idea al cap que les dones "són d'una manera" i els homes "són d'una altre manera".

Això és sexisme, acceptar aquesta idea es validar tot el masclisme que s'amaga al darrera.

Tant homes com dones es poden expressar com vulguin, els seus comportaments, actituds i expressions són acceptats, però això no canvia el seu sexe, i molt menys obliga a la resta a mantenir opinions sexistes només per no ofendre la seva sensibilitat, que està basada en estereotips de gènere obsolets fa temps, però que la moda transgènere queer ha retornat al present només per acabar ser el Patriarcat 1.0 amb brilli brilli.

Conversa amb JUAN MANUEL ARANDA NAVAS

Creus que saps del que parlas però no. Hi han persones Trans No Binàries amb disfòria de gènere parcial, això ja et diu que hi ha més que un tema de construcción social amb el gènere. Construïm un món on càpiguen totes les persones amb els seus drets. I això no col dir menyscabar el de les dones cis

Creus que saps del que parles, però no.

No hi han persones trans, perquè el sexo no es pot transitar. I no hi han persones "no binàries" perquè no hi han comportaments de dones i d'homes, defensar aquesta idea seria sexista.

Construïm un món on càpiguen totes les persones amb els seus drets, i això vol dir abolir la construcció social del gènere, igual que s'aboleix la construcció social de la raça: perquè no hi han comportaments específics associats a ètnies ni fenotips.

Lluitar per un món sense sexisme queer, és contribuir a que cadascú s'expressi com vulgui, a través de l'abolició dels estereotips de gènere.

Parla en nom de les persones No Binàries o Trans si tu ho ets si us plau! I tant que qué el gènere és en part una construcció social, però no és només això. Hi ha una part genètica, hormonal i social.
Et deixo un enllaç d’un psicòleg reconegut de Florida perquè argumentis bé les teves paraules parcialment encertades i parcialment errònees
https://carnaina.medium.com/es-el-género-una-construcción-social-236e1c3e8ecf

Podem canviar ja el títol i el tema amb el de "Un home explicant coses a les dones, pobretes."?
Això si, molt conscienciat, totalment d'acord amb el neo-llenguatge i aprofitant l'opressió que sempre ha sigut el genere.

Pol·lucionant tot arreu; quina novetat!

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...