" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Fase 2 de 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Fases del procés

Deure de preservació i manteniment

17/01/2024 18:31  

-1 Els posseïdors de béns culturals d'interès nacional o béns catalogats els han de preservar i mantenir per assegurar la integritat de llur valor cultural. Un conjunt monumental protegit no pot resultar fragmentat per la intervenció en un dels seus constituents parcials.

-2 Els béns culturals d'interès nacional i els béns catalogats no poden ésser destruïts. Això s'aplica tant al conjunt com a tots i cadascun dels elements constitutius del bé cultural protegit.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2024-01-87930
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87930/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/87930/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb MARTI

En aquest sentit, a la nova llei cal analitzar les sancions, actualitzar quantitats i definir qui fiscalitza que un element patrimonial està en bon estat (inspectors) i qui és l’administració responsable de sancionar en cada cas.

Per altra banda, cal definir millor els supòsits indemnitzatoris per part de les administracions públiques (Estat, Generalitat o Ajuntaments) en cas de limitacions d’edificabilitat o aprofitament de finques.

Si els béns tenen obligacions i deures també han de tenir drets i compensations.

Veritat. Qualsevol que busqui pisos barats a Manresa, els trobarà, però en quin estat?. Estem farts de veure nuclis antics de ciutats i pobles abandonats per manca d'inversió, de comunicació entre tècnics, administracions, i propietaris... Cadascú tancat en el seu interès, i amb poca voluntat de solucionar problemes. Ja m'agradaria tenir una vivenda a preu assequible, però que fer si té més de 100 anys, i amb prou feines es manté dreta? Que fer amb pintures del segle XVIII O XIX al nucli antic de Cardona? El propietari les vol conservar? Qui li dóna suport? Ni tècnics, ni administracions...

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...