" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de Llei del patrimoni cultural català

#lleipatrimonicultural Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei del patrimoni cultural català

Phase 2 of 2
Retorn 23/01/2024 - 23/03/2024
Process phases

Millora de l'actual Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

21/01/2024 10:44  

Apostar per una base de dades, tipus portal, centralitzada i actualitzada. L'acual Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya és clarament insuficient: manca de dades més que escandalosa, informació obsoleta, manca de fotografies, bibliografia o d'enllaços, entre d'altres aspectes.

Enfortir aquesta eina fonamental en la divulgació patrimonial ha de ser un objectiu per tal de transmetre una inequívoca voluntat de defensa de tots aquests béns que ens comuns.

Endorsements count10

Reference: II-PROP-2024-01-88099
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88099/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleipatrimonicultural/f/3998/proposals/88099/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

2 in favor (100.0%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

2 comments

In favor  

Totalment d'acord; l'Inventari de Patrimoni Arqueològic té problemes semblants. Caldria renovar-los, assegurar-ne l'actualització periòdica i la correcta integració amb altres dades útils per a la recerca i la conservació del patrimoni. Tot això en obert com correspon a les dades públiques.

Hi afegiria la importància de subministrar les dades a agregadors internacionals com Europeana (en el cas del patrimoni cultural) o ARIADNE (en el cas del patrimoni arqueològic) i participar en aquestes xarxes per augmentar la visibilitat, la descobribilitat, les possibilitats d'integració i en definitiva l'accés a les dades.

Propostes relacionades:
- Implementar un sistema d’informació útil i obert a tothom (1)
- Implementar un sistema d’informació útil i obert a tothom (2)
- Implementar un sistema d’informació útil i obert a tothom (i 3)
- Nececessitat de redactar dels catàlegs monumentals i inventaris online i acccesibles

In favor  

Totalment d'acord amb el que s'ha dit anteriorment. Manca molta informació, falten molts BCIL i seria molt útil que inclogués els elements protegits per planejament.

A més a més voldria afegir que seria convenient que des del geoportal, clicant a l'edifici es pogués accedir a la fitxa de l'inventari. I per altra banda que des de la fitxa de l'inventari es pogués anar directament a la ubicació del geoportal. A vegades algunes fitxes creen confusió per la descripció i poder-les ubicar amb facilitat resoldria dubtes.

També la forma de delimitar els elements protegits al geoportal a vegades crea confusió, especialment quan un monument històric es troba dins d'un conjunt històric i es solapen els ombrejats.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...