Objectiu de la iniciativa
L’objecte d’aquest Decret és el desplegament reglamentari de la Llei 18/2015, de 29 de juliol, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries. En aquest sentit, es preten:
Regular el procediment de reconeixement de les OIA, a on es preveure com s’ha d’iniciar el procediment, documentació a presentar, com acreditar el grau de representativitat de l’OIA, actes d’instrucció, al·legacions, tràmit d’audiència i resolució de reconeixement.
Regular el procediment per tal que un acord de l’OIA que tingui el recolzament exigit a l’article 8.5 de la Llei 18/2015, aquesta pugui proposar al DARP l’Extensió de normes al conjunt total de productors i operadors del sector o producte, per tal de preveure com s’ha d’iniciar el procediment, documentació a presentar, actes d’instrucció i aprovació de l’EN.
Establir els llibres, control i seguiment de les OIA, regulant els llibres que ha de disposar l’OIA, així com les inspeccions, els controls i el seguiment que pot realitzar el departament competent.
Establir el procediment sancionador per incompliment dels requisits, establint que l’incompliment de les obligacions derivades de la Llei 18/2015, de 29 de juliol, pot donar lloc, sens perjudici de les responsabilitats d’altre tipus que puguin ser exigibles, a l’apertura del corresponent expedient per part del departament competent en la matèria.
Desenvolupar el Registre de les OIA, establint les condicions per a la inscripció en el Registre de les Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries de Catalunya.
Objectius de la consulta
Incrementar la seguretat jurídica en l’aplicació dels procediments de reconeixement de les organitzacions interprofessionals, en el procediment d’extensió d’acords i en els procediments sancionadors.
Facilitar la creació d’organitzacions interprofessionals als efectes d’afavorir modernització, desenvolupament, competitivitat i internacionalització del sector agroalimentari català.
Debat obert
Amb la intenció d’enriquir l’anàlisis de la necessitat d’aquesta norma i d’una posterior valoració, sens perjudici de la possibilitat d’expressar l’opinió sobre qualsevol dels aspectes plantejats al document de consulta, plantegem les següents preguntes per organitzar aquest debat:
Considera que s’ha descrit adequadament el problema? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (p.ex., que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc...)
S’haurien de preveure altres objectius diferents?
Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
Documentació addicional
Llei 18/2015, del 29 de juliol, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries (DOGC núm. 6927 del 4.8.2015)
Compartís