El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
T5_18_Recuperació i revisió post-inundacions
Nova proposta. És molt important que tothom tingui assegurades les seves terres, comunitats de regants, municipis, instal·lacions esportives, apartaments, etc. per després poder rebre les compensacions que pertoquin. Es recomana tenir un professional que gestioni el sinistre (un pèrit) perquè si no és molt lent i es triga molt a cobrar.
This proposal has been rejected because:
No és competència de l'ACA. El Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI) és un pla intersectorial que s’elabora en compliment de la Directiva 2007/60/CE d’Inundacions (DI), i de la seva transposició a l’ordenament jurídic espanyol (Reial Decret 903/2010, de 9 de juliol). El PGRI integra els programes de mesures que cadascuna de les administracions competents han de dur a terme en l’àmbit de les seves competències per a reduir el risc d’inundació. Així doncs, el PGRI inclou mesures orientades al foment i millora de les cobertures i l'assegurament en l'àmbit de les assegurances, tant ordinàries com agràries. Els ens responsables d’impulsar i implantar aquestes mesures són el Consorci de Compensació d’Assegurances i l’Empresa Estatal d’Assegurances Agràries, respectivament.
El PGRI es tramita de forma coordinada i en paral·lel al Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya (PGDCFC) i al seu programa de mesures (PdM). En aquest sentit, el PdM incorpora les mesures de reducció del risc d’inundació responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua. Addicionalment, el PGRI compta amb els seu propi procés d’informació pública per un període de 3 mesos.
Related meetings:
TAULA 5. Inundabilitat (TARRAGONA)
Report inappropriate content
Is this content inappropriate?
Share: