" class="part-icon-bars">

Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

#CETSMontgrí Espai de participació per al desenvolupament de l'Estratègia de Turisme Sostenible 2021-2025

Les empreses #CETSMontgrí organitzen dues activitats de neteja aquest setembre

Número d'adhesions0

Les empreses #CETSMontgrí s'acomiaden de l'estiu organitzant dues activitats de neteja del medi marí.

Al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter s'acumulen escombraries amb tres orígens: la que arriba transportada pels rius Ter i Daró, la que deixa la mar a les platges amb el moviment mareal i la que tiren alguns veïns i visitants amb comportaments incívics. D'altra banda, el vent dispersa contínuament les escombraries, fet que complica la seva recollida.

Una vegada els objectes de plàstic arriben al medi marí tarden entre dècades i centenars d’anys a degradar-se. El temps de degradació depèn del tipus de plàstic i de les condicions ambientals a les quals s’exposa (llum solar, oxigen, agents mecànics…). En el cas dels oceans, la radiació UV procedent de la llum solar és l’agent principal que degrada el plàstic. L’acció de l’onatge accelera aquest procés i, com a resultat, els fragments més grans es van trencant en trossos més petits, generant microplàstics que poden ser ingerits pels organismes marins, fins i tot pels que es troben a la base de la cadena tròfica, com el plàncton i algunes espècies bentòniques (algues, mol·luscs bivalves, petits invertebrats i crustacis, entre d’altres) .

  • 17 de setembre - Club Nàutic de l'Escala: Després de tot un estiu gaudint del mar volem deixar el litoral tal com ens agradaria trobar-lo sempre. Ens ajudes? Si ets usuari del Port, disposes d’una embarcació o tens titulació de submarinisme, apunta-t’hi i participa a la neteja del fons marí del pròxim 17 de setembre! Aquesta és una activitat mediambiental que fomenta el gaudi responsable de la navegació. Ofereix a tots els usuaris del Club la possibilitat de contribuir a preservar l’entorn per a les futures generacions. A més, aprendrem a com gestionar els residus que podem trobar al mar. Ens ajudes? Més informació i inscripcions aquí.
  • 18 de setembre - Kayaking Costa Brava: L'activitat consisteix a treure deixalles que ens anirem trobant a les cales o al mar tot vorejant la costa amb caiac. Ho fem amb caiacs auto-buidables individuals o dobles per tal de facilitar la tasca de neteja i perquè l’activitat sigui apta per a tots els públics. No es requereix experiència ni condició física especial. Només cal saber nedar, tenir més de 5 anys i en cas de ser menor anar acompanyat d’un adult. L’activitat es realitza durant el matí i té una duració de 4 hores. Més informació i inscripcions a la seva web.


Animeu-vos a participar-hi!


Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...