" class="part-icon-bars">

Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

#CETSMontgrí Espai de participació per al desenvolupament de l'Estratègia de Turisme Sostenible 2021-2025

Presentació del Inventari Cultural del Parc

Número d'adhesions0

El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter i el Museu de la Mediterrània han portat a terme la realització de l'inventari dels elements de patrimoni cultural del parc natural. L'inventari s'ha portat a terme a partir d'una metodologia científica que ha consistit, en primer lloc, en realitzar un recull bibliogràfic exhaustiu i la consulta d'inventaris preexistents. Posteriorment, s'han visitat cada un dels elements inventariats per tal de fer una descripció formal i avaluar el seu estat de conservació. Al mateix temps, amb el treball de prospecció del territori s'han pogut documentar nous elements que fins ara no havien estat inventariats. Amb tota la informació s'ha generat una base de dades que conté una informació exhaustiva de cada un dels elements.

A més a més, cada un dels elements està georeferenciat fet que ha permès la creació d'un sistema d'informació geogràfica amb diferents capes, útil per a la gestió d'aquests elements per a totes les entitats que participen de la gestió del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. L'inventari ha sigut portat a terme per Ferran Codina i Falgàs, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Girona. Codina és arqueòleg de professió i ha treballat en tasques de direcció en jaciments de diferents èpoques com el jaciment ibèric d'Ullastret, l'església de Santa Maria del Palau a Torroella de Montgrí o els castells medievals de Celrà i Juià.


PRESENTACIÓ DE L'INVENTARI DEL PATRIMONI CULTURAL DEL PARC

Divendres 3 de febrer - 19:00 - Museu de la Mediterrània

Presentació de l'inventari i de l'App de consulta a càrrec de Ramon Alturo Monné, director del Parc Natural, Ferran Codina Falgàs, historiador i arqueòleg i Gerard Cruset Galceran, director del Museu de la Mediterrània.


SORTIDA: LA GUERRA EMPORITANA DE CASTELL A CASTELL

Diumenge 5 de febrer - 09:30-13:30 - Bellcaire d'Empordà

Perquè el castell del Montgrí no es va acabar mai? Què va passar entre el rei Jaume II i el comtat d'Empúries? Resseguirem l'escenari d'aquest episodi cabdal en la història de l'Empordà visitant el castell-palau de Bellcaire i el castell del Montgrí.

Inscripcions


Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...