" class="part-icon-bars">

Joves i Mediterrània

Joves i clima 2020

Ajuda

Són espais d'interlocució estable entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Tanca l'ajuda

Sobre aquesta assemblea

Joves i Mediterrània


Quan pensem en la regió mediterrània, ens adonem que la joventut n’és el col·lectiu més nombrós i el que té menys oportunitats pel que fa a aspectes essencials de la vida, com ara les oportunitats formatives i laborals o la participació i la incidència política, entre d’altres. Aquest fet dificulta el desenvolupament de la seva trajectòria vital, que els hauria de permetre emancipar-se, associar-se amb els seus iguals i participar activament en l’entorn i transformar-lo.

Així doncs, aprofitant la commemoració dels 25 anys de la Declaració de Barcelona, que va consolidar les relacions mediterrànies, la Generalitat de Catalunya ha decidit fer una acció de govern a partir de l’Estratègia Mediterrània de Catalunya: dur a terme iniciatives relacionades amb la creació d’oportunitats per a joves i acompanyar la promoció de polítiques públiques favorables per a aquest col·lectiu.

En aquest context s’obre una línia de treball específica per a joves de la Mediterrània, que enguany encetem amb una acció vinculada al clima, concretament a la tasca que la joventut està liderant entorn a l’emergència climàtica a la regió esmentada. Tanmateix, la intenció del Govern de Catalunya és que cada any la temàtica canviï en funció de les necessitats que s’identifiquin en la població jove de la Mediterrània.


Joves i clima 2020


La Mediterrània és una de les regions del món més vulnerables als impactes de l’escalfament global, ja que s’escalfa un 20% més ràpid que la mitjana mundial. L’emergència climàtica ha agreujat els reptes i problemes ambientals ja existents a la conca mediterrània, causats per la combinació de canvis en l’ús del sòl l’augment de la contaminació i el deteriorament de la biodiversitat (MedECC, 2019). Recentment, la joventut, preocupada pel seu futur en un planeta amb temperatures més altes i conscient de que haurà de suportar una càrrega desproporcionada dels impactes més devastadors del canvi climàtic, ha sortit als carrers per tal de demanar als governs accions més contundents per afrontar l’emergència climàtica. Per primera vegada, aquest moviment liderat per joves ha demostrat una acció climàtica coordinada arreu del món i amb grans nombres de participació, que ha donat forma al debat sobre canvi climàtic.

D’acord amb el compromís que té la Generalitat amb els reptes globals, l’agenda climàtica a la Mediterrània i el foment del paper de les persones joves com a agent de transformació social, es planteja l’organització d’un gran Fòrum de Joves i Clima a la Mediterrània+25.


Fòrum virtual Joves i Clima a la Mediterrània+25

9-11 de desembre 2020


Trobada virtual de 3 dies que reunirà organitzacions / entitats / associacions / xarxes dirigides per joves, així com joves individuals de la regió euromediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per la crisi climàtica a la Mediterrània. 

Aquest fòrum fomenta la cooperació nord-sud i preveu la participació d’entre 150-200 joves de les dues ribes de la Mediterrània i constarà d'una sèrie de tallers, debats, taules rodones i activitats, així com sessions plenàries per intercanviar resultats i elaborar conclusions.

Perfil dels/es participants al Fòrum: joves de 16 a 30 anys de les dues ribes del Mediterrani que juguin un paper clau en fer front la crisi climàtica a la regió, principalment si actuen col·lectivament com a entitat/associació/entitat juvenils, o be individualment. S’assegurarà la participació paritària de gènere i la representativitat tant del nord com del sud de la conca Mediterrània.

Inscriu-te!!!

Francès

AnglèsConsells de participació

Fòrum Joves i clima a la Mediterrània+25
  • 23/11/2020

Programes específics dels tallers

Detailed workshop programs

Programmes des ateliers détaillésQui participa Joves i entitats juvenils de Catalunya i de la Mediterrània
Departament Departament de Drets Socials
Data de creació 22/07/2020
Creat per Agència Catalana de la Joventut, Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis i Agència Catalana de Cooperació
Durada Indefinida
Referència: II-ASSE-2020-07-55

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jovesimediterrania/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/assemblies/jovesimediterrania/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>