" class="part-icon-bars">

Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà

#CogestióBEmpordà Usos i activitats de l'espai marí protegit Natura2000 "Litoral del Baix Empordà"

Catalunya participa al "Paris Peace Forum" amb l'experiència innovadora de la cogestió pesquera i marítima

Número d'adhesions0

Best of in 3 minutes | Paris Peace Forum 2018 - YouTube

La nova governança de la pesca promoguda pel Govern català ha estat una de les sis úniques iniciatives europees de les 100 seleccionades, entre les 850 propostes d’arreu del món, que es van presentar a l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment que busca projectes capaços de fer un món millor.

El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tuela, ha explicat el model de cogestió pesquera català als participants del Paris Peace Forum 2020, un esdeveniment que té lloc cada any a París amb l’objectiu de situar la governança mundial al capdavant de l’agenda internacional amb la voluntat de cercar solucions per al món de demà.

El mateix Sergi Tudela es va referir al fòrum com una “gran oportunitat per donar a conèixer el nostre enfocament de governança participativa dels oceans a líders polítics i socials de tot el món”. 

El Govern de Catalunya ha esdevingut la primera Administració a Europa que desenvolupava un marc legal explícit per a la cogestió pesquera, un model innovador que ha rebut el premi al mèrit de la conservació del World Wide Fund for Nature (WWF), i també el guardó de Bona Pràctica de la FAO-GFCM. A més, ha estat objecte d’atenció sectorial i institucional de diversos països.

Una de les aplicacions d’èxit del nou model de governança és, precisament, la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà, creada en el marc de l’Estratègia marítima de Catalunya l’any 2019, que aplega 76 actors econòmics, institucionals, científics i socials del territori.

Llegeix la notícia sencera al web del Govern aquí >>

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...