" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei d’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

Consulta pública prèvia a l'elaboració de la llei d’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

Fase 2 de 2
Retorn 22/04/2022 - 22/05/2022
Fases del procés

Ampliar el temps de Teletreball per tal de flexibilitzar l’organització departamental

23/03/2022 14:49  

Almenys s'hauria de contemplar aquesta possibilitat o opció per als llocs que no cal presencialitat. Comporta un gran estalvi econòmic i redueix la dependència energètica del petroli a més d'afavorir clarament la conciliació laboral i familiar.

Igual com a la Relació de Llocs de Treball existeixen llocs amb modalitat d'atenció al públic, horari especial, perillositat, etc...hauria d'existir també la modalitat de Teletreball.


Llistat d'adhesions

Avatar: Participant eliminada
i 2 persones més (veure més) (veure menys)
Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2022-03-83619
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AVL-Organitzacio/f/3441/proposals/83619/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AVL-Organitzacio/f/3441/proposals/83619/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (33.3%)

member-avatar Marta

A favor  Fomentar el teletreball com a demostració de que podem utilitzar les competències TIC per al progrés i la conciliació. Que sigui la primera opció (no obligatòria, però) amb possibilitat de presencialitat.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

S'hauria de buscar un sistema rotatiu perquè tot treballador (amb part de feina presencial), poguès gaudir també del teletreball.
S'hauria de prioritzar l'estalvi energètic i la menor mobilitat en transport privat, fomentant e inclús subvencionant el transport públic i aquells més ecològics.

A favor  

Fomentar el teletreball com a demostració de que podem utilitzar les competències TIC per al progrés i la conciliació. Que sigui la primera opció (no obligatòria, però) amb possibilitat de presencialitat.

Avatar: Participant eliminada

Al igual que ara és voluntari que algú no faci cap dia de teletreball, hauria de ser voluntari, sobretot per treballadors de fora la de seva localitat de feina poguéssin escollir fer més dies de teletreball.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...