" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei d’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

Consulta pública prèvia a l'elaboració de la llei d’organització de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic institucional

Fase 2 de 2
Retorn 22/04/2022 - 22/05/2022
Fases del procés

Estabilitat d'interins.

23/03/2022 17:30  

Complir la Llei de estabilidad interinos diciembre 2021

Aturar els concursos de trasllats. Cal posar en marxa la seguretat dels centres on treballem.Manca d'espai per treballar, saturació i manca de personal.

Per què tenim tantes subdireccions? Caps de... i no amplíen i estabilitzen als profesionals de més de 3 anys?


Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-03-83620
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AVL-Organitzacio/f/3441/proposals/83620/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AVL-Organitzacio/f/3441/proposals/83620/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (40.0%)

member-avatar Eva

A favor  Aplicar sentència TJUE: Estabilitat als interins/es o laborals (no a les places sinò a les persones) que han estat treballant durant 3 o més anys a les AAPP. No té sentit parlar de places, subjectes a qüestions legals diverses alienes, quan les perjudicades són realment les persones. Persones que en ocasions han estat encadenant contractes temporals i treballant en moltes ocasions durant molts anys. Si l'Administració obliga al sector privat a fer fixe al seu personal al cap de 3 anys, no creieu que hauria de ser la primera en donar exemple?

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Acomplir la Llei, estic d'acord.
Aturar els concursos de trasllats, no hi estic d'acord. Després d'ocupar una plaça durant 12 anys com a funcionària pendent de concurs de trasllats, ara ha sortit el concurs de trasllats quan la Llei de la Funció Pública indica que els concursos de trasllats s'han de convocar com a molt cada dos anys. Si s'hagués dut a terme aquesta obligació per part de Funció Pública, probablement no hi haguessin hagut tants interins.
Entenc la preocupació dels interins, però els funcionaris també estem patint la ineficiència de l'Administració.
En tot cas, un interí no pot passar per davant d'un funcionari de carrera.

A favor  

Aplicar sentència TJUE:
Estabilitat als interins/es o laborals (no a les places sinò a les persones) que han estat treballant durant 3 o més anys a les AAPP. No té sentit parlar de places, subjectes a qüestions legals diverses alienes, quan les perjudicades són realment les persones. Persones que en ocasions han estat encadenant contractes temporals i treballant en moltes ocasions durant molts anys.
Si l'Administració obliga al sector privat a fer fixe al seu personal al cap de 3 anys, no creieu que hauria de ser la primera en donar exemple?

Bones. És cert que el personal interí de llarga durada no té la culpa de la mala praxis de les Administracions, però crec que fer fixe al personal interí automàticament sense haver passat cap prova és un greuge comparatiu per la gent que SÍ hem hagut de fer oposicions i estudiar molt dur per poder accedir a ser funcionariat de carrera. Seria anar contra els principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat. En tot cas, es podria plantejar prejubilar la gent més gran (per motius obvis). O llavors, per aquesta regla de tres es podria obrir la porta a més reclamacions, com per exemple demanar per al personal funcionari durant anys amb la carrera professional estancada la promoció automàtica als cossos superiors. O el millor posats a demanar, que s'accedeixi a la funció pública amb continguts més pràctics i més orientats a la feina diària (amb les titulacions acadèmiques ja hauria suficient), no?

I és veritat. Per a què tantes direccions, subdireccions, serveis i negociats i tants alts càrrecs? En fi

A favor  

Opino com l'Eva, no s'hauria de parlar de places, sinó de persones, ja que aquestes places estan ocupades per professionals que han estat degudament formats i que tenen una experiència que dona una vàlua important al servei que dona l'Administració en el dia a dia. També s'hauria de tenir en compte que encara que no tots els interins han superat unes oposicions, alguns han hagut de passar unes proves de selecció adients al lloc de treball a ocupar i, em sembla, que això ningú ho està valorant.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...