" class="part-icon-bars">

Elaboració d’una APP d’integritat

#AppIntegritat Procés per la construcció de dilemes sobre conductes íntegres.

Fase 4 de 4
Elaboració App i retorn 02/11/2021 - ?
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Secretaria de Govern Obert impulsa i promou la integritat en l'administració pública i el sector públic, així com la participació ciutadana. Actualment, hi té adscrit el Programa de suport a la implementació de l’Estratègia contra la corrupció i d’enfortiment de la integritat pública, que segueix les recomanacions d’organismes internacionals com Nacions Unides, l’OCDE i Transparència Internacional.

L’Estratègia va ser aprovada per Acord de Govern de 15 de gener de 2020 i preveu “Fer una campanya de sensibilització i informació, que inclogui el desenvolupament d'una app sobre integritat pública i les conseqüències socioeconòmiques de la corrupció”. L’app s’adreçarà a la ciutadania per tal que reflexioni sobre els dilemes ètics i els riscos, causes i conseqüències de la corrupció, així com per generar consciència ètica, amb dos objectius:
 Sensibilitzar sobre la importància de contribuir individualment a l'impuls de la integritat col·lectiva i el bé comú.
 Prendre consciència que les males conductes en l'àmbit quotidià impacten negativament en la societat.

Per aconseguir que l’app s’adapti a la cultura política i percepcions de la ciutadania de Catalunya i la seva diversitat, s’obre un procés participatiu amb tres grups de ciutadania a Cerdanyola del Vallès, Móra d’Ebre i Girona, respectivament.

El procés consta de dues parts.

  1. Constitució de grups de ciutadania diversa, a qui se li preguntarà sobre els dilemes ètics que viuen en l'espai públic.

  2. Un taller amb entitats, persones expertes i treballadores de les administracions públiques que tractarà els dilemes sorgits en els grups ciutadans.