" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

Avaluació realitzada de forma externa

07/11/2019 10:17  
Acceptades
En l'auto-avaluació s'hi han trobat alguns aspectes que la fan interessant, com per exemple que serveix als propis departaments per la millora del portal de transparència, ja que els fa adonar-se de les coses que no fan bé i els dóna l'oportunitat de millorar-ho. Tanmateix, aquesta ha estat també una de les crítiques que se li ha fet, d'una banda perquè fa pensar en un portal fet per a l'avaluador i no per la ciutadania. De l'altra, perquè pot provocar una manca d'objectivitat i de neutralitat. Davant aquestes dues crítiques, s'ha demanat poder introduir una lectura crítica de l'avaluació, posant distància entre avaluat i avaluador. Com a possibles solucions, s'ha plantejat: Avaluació realitzada de forma externa: Una avaluació realitzada des de fora del Departament o la Generalitat, tot i que no necessàriament externalitzada. S'ha comentat el fet que l'avaluació feta pel Síndic de Greuges és interessant, però que només se la llegeixen a nivell individual perquè no hi ha cap obligació de seguir les seves recomanacions, i això li resta rellevància com a avaluació (de cara al Departament).

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

L’informe d’autoavaluació haurà d’incloure la referència a les avaluacions que qualsevol persona física o jurídica hagi realitzat directament a través dels mecanismes de captació de la valoració dels usuaris. 

 

No es preveu la possibilitat de contractar empreses externes a l’Administració per dur a terme l’autoavaluació del Portal, ja que es disposa de mitjans propis. En aquest sentit, cal tenir present també l’avaluació anual que du a terme el Síndic de Greuges, així com les eventuals avaluacions d’altres entitats cíviques, com Transparència Internacional o Dyntra.  

Referència: II-PROP-2019-11-76772
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76772/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76772/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...