" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte d’Ordre de regulació de l’activitat de recol·lecció de llentiscle i de bruc

Consulta pública prèvia de regulació de l’activitat de recol·lecció de l’activitat de llentiscle i de bruc

Fase 2 de 2
Retorn 22/11/2023 - 22/12/2023
Fases del procés

Incloure la expoliacio comercial del Llentiscle como delicte ecológic

23/03/2022 21:13  

Actualment les practiques irregulars de expoli de llentiscle sembla q nomes poden ser denunciades com hurto del producte forestal, per part del propietari. S'acumulen centenars de denuncies sense recorregut sancionador o penal degut a la situacio irregular de la majoria dels denunciats.

Proposem augmentar la proteccio legal i pasar a grau de delicte contra el mediambient en el cas de explotacio comercial sense permis.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2022-03-83621
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ConsultaLlentiscleBruc/f/3440/proposals/83621/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ConsultaLlentiscleBruc/f/3440/proposals/83621/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Per a fer-ho així, caldria considerar que l’aprofitament malmet l’equilibri de l’ecosistema del bosc o la persistència de l’espècie, ja que aleshores segons l’article 49 de la llei forestal, cal una autorització. Si s’incompleix, aleshores hi ha sanció.
Tanmateix, cal disposar de dades tècniques que concloguin que aquest aprofitament provoca aquests danys. L’ordre hauria de poder donar arguments necessaris per a establir un plec de condicions que determinessin en quins casos es pot provocar aquest dany (p.ex. zones protegides, èpoques en les que no es pot collir o percentatges de recol·lecció)

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...