" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i d’aprovació del seu Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Fase 2 de 2
Retorn 01/03/2023 - 30/04/2023
Fases del procés

Protegir i per prohibir?

16/12/2022 17:42  

per protegir CAL prohibir? busquem mesures perquè tothom pugui gaudir de l'entorn d'una manera segura i sense malmetre la zona.
Si hem de tenir un PN on no podrem anar amb BTT, per molts de nosaltres ja estem bé com estem. No pot ser que un PN tot hagin de ser prohibicions i que no notem cap millora els que ens hi passegem.

Referència: II-PROP-2022-12-86350
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86350/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86350/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (14.3%)

member-avatar Carlos

A favor  Fer PN de les muntanyes de Prades es la manera de dir prou a agressions com la instal·lació de parcs eòlics parcs solars o línies d'alta tensió MAT com la que actualment ja estan programades i grups ecologistes estem en lluita en aquest moment. Senyors, no em de ser egoistes ni cecs. El problema no ve de donar una volta volteta en bicicleta. (Encara que no son tots bons convidats ja que també ens trobem.... brossa, motos, quads, carreres, destrucció de camins dins el bosc, cotxes aparcats, boletaires, etc, en mitg del bosc i no tots cuiden el seu entorn ni els habitants). El problema es molt mes gran. OBRIM ELS ULLS o aviat passejarem en bicicleta sota els cables i Molins eòlics. Els oligopolis estan en marxa desde fa mes de 12 anys i nosaltres tambe per parar totes les bestieses que volen fer. Els em de parar per sempre. Per això el grup ecologista "La Vall Sostenible" formada pels pobles de Maspujols, L'Aleixar I Vilaplana ,estem a favor de l protecció d'aquest espai. Gràcies

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Editat

Quan fem un tomb per Europa, veiem incomptables casos de com, efectivament, per protegir cal una normativa restrictiva. És clar que es pot gaudir. El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici té la qualificació més protectora. Això impedeix cada any a desenes de milers de persones gaudir-ne? No, evidentment.

Conversa amb Jordi G

Sí, per caminadors, res de btt ni cap cotxe que no sigui l'autoritzat....doncs, sí impedeix! i quan estimes la teva zona i la gaudeixes caminant o amb bici o amb el cotxe per la pista, no agrada massa tanta prohibició.

Collserola és Parc Natural i alguna vegada que hi he estat en cap de setmana, la quantitat de ciclistes i bicicletes és considerable. El mateix als Parcs del Montseny, Sant Llorenç del Munt, etc. Els cotxes, evidentment, per les carreteres asfaltades, no per les pistes on causen grans destrosses. Veig un gran desconeixement sobre el que és un Parc Natural. Amb qualsevol mesura per conservar una mica la natura, de seguida emergeix una claca que s'escandalitza i posa el crit al cel. Així està el planeta, amb cada cop més ecosistemes col·lapsant…

Sí tens raó Albert, potser falta informació del que comportaria tenir un parc natural a prop de casa, segurament hi ha més elements positius que de negatius, tot volem conservar el territori on pertanyem. Però encara dic que a molts parcs no deixen pujar ni amb bicicleta per cap corriol ni camins de menys de 3 metres d'ample i alguns d'aquests camins de més de 3 metres fins i tot hi ha prohibició, que informin millor que comportaria aquest PN i que decideixi la població amb una consulta.... i així esperarem a passar-nos la bena.

Tanta prohibició?? N'hi ha que es posen la vena abans de la ferida. Cal tranquil·litat i bona informació.

Si a tota regulació en diem prohibir... Però bé, la figura de Parc Natural no implica massa més possibilitat de regulació de la que hores d'ara té la zona.

Si mirem la jerarquia de manera molt generalista i resumida seria més o menys així: 1- Parc Nacional; 2- PNIN; 3- Reserves naturals ; 4- Parc Natural; 5- ENPE; 6- altres.

La diferències entre ENPE (xarxa natura 2000) i Parc Natural en el tema regulacions és més la coordinació territorial que no pas la capacitat restrictiva que ja ve implicada pel fet de tindre PNIN, reserves naturals i ser ENPE (a quasi bé tot).

Ara mateix ja hi ha capacitat legal per regular l'ús dels camins i senders en tot el territori de les Muntanyes de Prades, o sigui, que la declaració de Parc Natural no aporta més capacitat restrictiva en aquest àmbit.

Bé, tinc entès tot això, si hi ha algú més coneixedor ja esmenarà. 😉

Conversa amb Carlos
Editat
A favor  

Fer PN de les muntanyes de Prades es la manera de dir prou a agressions com la instal·lació de parcs eòlics parcs solars o línies d'alta tensió MAT com la que actualment ja estan programades i grups ecologistes estem en lluita en aquest moment.
Senyors, no em de ser egoistes ni cecs.
El problema no ve de donar una volta volteta en bicicleta.
(Encara que no son tots bons convidats ja que també ens trobem.... brossa, motos, quads, carreres, destrucció de camins dins el bosc, cotxes aparcats, boletaires, etc, en mitg del bosc i no tots cuiden el seu entorn ni els habitants).
El problema es molt mes gran.
OBRIM ELS ULLS o aviat passejarem en bicicleta sota els cables i Molins eòlics.
Els oligopolis estan en marxa desde fa mes de 12 anys i nosaltres tambe per parar totes les bestieses que volen fer.
Els em de parar per sempre.
Per això el grup ecologista "La Vall Sostenible" formada pels pobles de Maspujols, L'Aleixar I Vilaplana ,estem a favor de l protecció d'aquest espai.
Gràcies

Que cal lluitar contra el canvi climàtic desenvolupant energies netes, no admet cap discussió (només ho qüestionen Trump, Bolsonaro, VOX, etc.). Però abans que trinxar el territori i els espais naturals amb molins de vent i plaques solars, hi ha moltíssimes opcions. En l'aïllament tèrmic de les vivendes i en general de tota mena d'edificis, no s'ha fet pràcticament res. Les teulades i terrats, la majoria de vegades espais inutilitzats, poden acollir milions de plaques solars sense espatllar el paisatge amb aquestes extensions de plaques tan enormes. Els espais de les autopistes entre els dos sentits de circulació també poden acollir plaques solars. I moltes més opcions que se'ns poden acudir, abans que continuar destrossant el territori, la flora i la fauna.

Si ser PN ha de privar que no s'hi puguin fer accions realment agressives per a la biodiversitat (aerogeneradors, plantes fotovoltaiques, edificacions lúdiques,etc.) que desconec actualment no ho protegeix, doncs ho trobo bé, però no a què privin l'accés a usuaris del BTT, trekking, escaladors, tret d'episodis d'alt risc incendi , nidificació d'aus, batudes, etc, com ja s'ha fet sempre.
Els excursionistes i practicants de BTT, aquí a la zona fa dècades que hi fan ús i la majoria contribueixen a fer-hi un bon ús i ajuden a mantenir els passos dels senderons.Tampoc PN si el fet ser parc natural ha de ser un reclam turístic perquè vingui més gent i això obligui a regular accessos que segurament implicaria pagar (com últimament ens tenen acostumats en zones del territori català)doncs em semblaria una equivocació perquè crec que a les muntanyes de Prades actualment no té un problema de massificació tret de zones puntuals i moments com la zona de Castellfollit(bosc pintat),La Febró,etc

Comentari esborrat el 25/01/2024 13:22
Conversa amb Cassandra

You can enjoy many of the features InstaPro offers by using the official Instagram app and other trusted third-party apps like https://instaapkpro.net/.

You can learn how to make
motion graphics video with toolbox https://www.toolbox-studio.com/blog/top-15-animated-motion-graphics-videos-for-business/

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...