L'objectiu és poder debatre i plantejar els temes claus de la transició energètica, de manera que es pugui avançar en la construcció d'un nou model energètic que sigui net, distribuït i participatiu, i que posi als ciutadans al centre.
Els objectius de canviar de model energètic plantegen molts reptes, que només se superaran si es consoliden aquests espais de trobada i debat, on tota la societat civil pugui intercanviar opinions, expressar les seves necessitats i preocupacions i es puguin debatre també les solucions possibles a aquests problemes.
La primera edició, va tenir lloc el 14 de novembre de 2020 i va centrar l'anàlisi de la situació d'emergència climàtica actual i va plantejar diversos problemes a resoldre, sobretot pel que fa a la necessitat de generar energia de fonts renovables i la distribució d'aquestes instal·lacions al territori. La necessitat d'una planificació i d'una comunicació més clara i transparent sobre aquestes instal·lacions i de més obertura a projectes petits, locals i participats. Va constar d'una sessió plenària on es va parlar sobre activisme mediambiental i tot seguit tres taules de treball: El territori, peça clau del nou model energètic, la transformació sostenible de les ciutats i la transició energètica a casa.
La segona edició, celebrada el 26 de novembre de 2021, ha presentat les dades de l'energia a Catalunya per al 2030 i el 2050 i els escenaris possibles en relació a l'eficiència energètica i producció d'energia a partir de fons renovables per a complir amb els compromisos a nivell català però també europeu. També es van celebrar taules de treball, en les que es va fer una feina conjunta dels participants per a identificar els reptes i les possibles estratègies per a dos temes: El nou model economicsocial, tenint en compte l'eficiència energètica i les energies renovables com a motor econòmic i la producció d'energia en polígons industrials i espais urbans.
Compartir