" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei de governs locals de Catalunya

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’avantprojecte de llei de governs locals de Catalunya

Fase 2 de 2
Retorn 14/06/2022 - 14/07/2022
Veure les fases

Regulació dels canvis de nom oficial dels ens locals

11/05/2022 10:03  

La nova llei ha de refer el procediment de canvi de nom dels ens locals, actualment recollit al Decret 139/2007, de manera que tota la toponímia oficial hagi de complir el que estableix l'art. 18.1 de la Llei 1/1998, fent que s'acabi la il·legalitat de la toponímia oficial no normativa. Si el Govern corregeix d'ofici aquesta toponímia abans de la promulgació de la nova llei, aquesta pot recollir només un procediment de canvi de nom, i no de rectificació, cosa que simplificaria la norma.

Referència: II-PROP-2022-05-83888
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/GovernsLocals/f/3502/proposals/83888/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/GovernsLocals/f/3502/proposals/83888/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (100.0%)

Cap comentari amb vots

En contra  

Les administracions locals pequen d’una falta de capacitat de resposta als canvis legislatius. Tenint en compte les múltiples problemàtiques de les quals sofreixen les poblacions, com el despoblament, incapacitat de proveir-se d’aigua potable, incapacitat per resoldre els assumptes que li són propis en un temps prudent com terminis de més de sis mesos en resoldre llicències urbanístiques, incapacitat de fer la provisió de serveis socials bàsics a la seva població, gran quantitat de població envellida que requereix atenció entre altres, ens ha de fer reflexionar sobre el fet fer canvis legislatius en aquest aspecte. Ja que aquest canvi si ha de ser imperatius, implicaria o penalització econòmica als ajuntaments o penals i econòmiques als seus representats, fets que no resultarà en una millora en aquestes poblacions.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...