" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l'avantprojecte de modificació de la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’avantprojecte de modificació de la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya

Phase 2 of 2
Retorn 16/11/2021 - 16/12/2021
Process phases

Club de Debat de la Comunitat www.areavisual.cat

14/11/2021 11:22  
Des del grup de debat de la comunitat de professionals ÀREAVISUAL-CAT s'ha analitzat la consulta pública de participació en l'elaboració de la futura Llei de l'Audiovisual de Catalunya. De la reunió virtual celebrada dijous al vespre, en van sortir les següents reflexions i propostes que s'adjunten:
Endorsements count0

Reference: II-PROP-2021-11-82931
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LCAC/f/3297/proposals/82931/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LCAC/f/3297/proposals/82931/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0.0%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

3 comments

Dona la impressió que no s'ha optat per una Llei globalitzadora de tot l'audiovisual, sinó que només es volen abordar algunes qüestions concretes. Segurament entenem que el motiu és que s'està a l'espera de conèixer com s'aplicarà la Directiva europea de Serveis de Comunicació Audiovisual a la futura Llei estatal, i a partir d’ella es veurà quines serien les matèries on sí que entraria la futura llei catalana.
Es comparteix un dels objectius assenyalats al text de la consulta: el foment a la producció, distribució, exhibició i emissió de continguts en català.
Es destaca que el text de justificació de la consulta posa molt d'èmfasi amb l'activitat sancionadora. Es considera oportú i que cal tenir-ho present, ja que sinó lleis com la del Cinema del 2010 acaben resultant "paper mullat". Però es considera que tan important com l'activitat de control de l’administració és l’impuls de codis d’autoregulació o de bones pràctiques professionals (sostenibilitat, igualtat de gènere....). En

En aquest sentit, es valora positivament iniciatives com la del «codi de bones pràctiques de l’actor en l’audiovisual», tot i que no es va entrar a analitzar el seu redactat en concret.
- Es considera important que a l'escola i en altres espais formatius de la societat existeixin programes d’educació en l'audiovisual, que ajudin a crear nous públics. Es troba a faltar en els objectius de la llei expressats a la consulta alguna referència concreta a la cultura i formació audiovisual, que altres països porten molts anys treballant amb èxit.
- En relació a la CCMA es considera que aquesta no està complint amb els seus compromisos amb la resta del sector audiovisual. Cal més implicació d’aquesta, començant per les obligacions en inversió en noves produccions (ficció, documentals, animació).

-Per últim també s’assenyala la necessitat de mesures actives pel que fa als temes mediambientals. De treballar per la sostenibilitat del conjunt de les activitats de la indústria audiovisual, més enllà del tractament informatiu i divulgatiu sobre l’emergència climàtica que facin els mitjans de la CCMA.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...