" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Phase 3 of 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Process phases

Regular les aus carronyeres

07/08/2023 22:30  

De fa uns anys cap aqui i a un notable increment d'especies, aquestes especies son generalment carnivores i mengen molt, que pot passar?

Endorsements count0

Reference: II-PROP-2023-08-87020
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87020/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87020/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0.0%)

No comments with votes found

3 against (42.9%)

member-avatar Ricard

Against  Que es reguli mitjançant la caça la població d'aus "carronyeres" com cigonyes, esplugabous i abellerols és una absurditat. En primer lloc perquè no son "carronyeres" i en segon lloc perquè les seves poblacions ja s'autorregulen i l'únic que s'aconseguiria és generar un desequilibri que després serà impossible de corregir

8 comments

Mengen EscarabatsPapallones, Abelles, vespes, formigues, Llagostes, grills Cigales etc. Aquestos aliments son indispensables per molta fauna, i pot conduir a l'extincio de moltes especies. Algunes d'elles esteparies. S'hauria de regular les poblacions d'aquestos depredadors. Penseu com es pot regular aquestes ja que apart d'aquestos insectes, mengen ous d'altres ocells i esgarren la cria. Sa de regular i l'unic que pot fer de manera efectiva es el departament amb la col.laboracio dels caçadors. Son principalment:Cigonyes esplugabous i abellerols.

Against  

Que es reguli mitjançant la caça la població d'aus "carronyeres" com cigonyes, esplugabous i abellerols és una absurditat. En primer lloc perquè no son "carronyeres" i en segon lloc perquè les seves poblacions ja s'autorregulen i l'únic que s'aconseguiria és generar un desequilibri que després serà impossible de corregir

Potser no u vaig escriure be, la paraula correcta es carnivors, i els avellerols els insectivor. I el que si que es absurd es el que dius que s'autorregulen soles. Les poblacions d'aquest animals van en augment, i pensa que no son aus autoctones son migratories.
I mes te dire al costat de casa i tinc un fabulos estany, i al voltant de l'estany potser 5/7 Km no es veu ni una sola serp, i les cigonyes i tenen mol a veure.
Avans de parlar potser valdria la pena que observesis aquestos ocells i no pensaries el mateix.

Against  

Aquestes espècies no tenen res a veure amb que es vegin més o menys serps.
I hauries de saber que, evidentment, les espècies silvestres sí que es regulen soles en el seu ecosistema, si no anem els humans a fotre la ma i a liar-la com fem sempre. Que només sembla que sabem "gestionar" la natura matant animals. A veure si evolucionem una mica..

Conversation with Laura
Against  

Aquesta proposta no té ni cap ni peus i està feta des de la més absoluta ignorància. No val la pena ni rebátre-la.

Totalment d'acord

Les plagues senyors amants dels animals sempre acaben malament, primer es mengen tot el que hi ha i fan desapareixer altres especies i despres desapareix la propia especie per zoonosis. Per exemple el cas de la Cabra Hispanica, de superpobalcio a extincio per Zoonosis ( Sarna ) i si aixo no es regula ( ho fareu vosalres anant 4 caps de setmana a menjar l'entrepa amb els nens a la montanya i direu ahhh mira la cabreta que Maku,, les especies es gestionen igual que el bosc per a incendis.

Si pugesiu veure una cigonya a dos metres vostre, us esgarrifariau, de llordes que van.

Loading comments ...