" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Phase 3 of 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Process phases

Eliminar la caça com activitat "ESPORTIVA" i gestió ecològica de la fauna

04/09/2023 15:38  
Endorsements count56

Reference: II-PROP-2023-09-87052
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87052/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87052/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

2 in favor (15.4%)

In favor  A favor de profesionalitzar una activitat que no pot ser un esport

0 against (0.0%)

No comments with votes found

23 comments

In favor  

A favor de profesionalitzar una activitat que no pot ser un esport

Conversation with Alfons Delgado Garcia

La caça tradicional ha de desaparèixer. No només no és sostenible si no que també és perjudicial per a l'agricultura, la conservació de la biodiversitat i del desenvolupament humà en general.

Es tan perjudicial per la agricultura que els pagesos, quan tenen danys, avisen als caçadors perque actuin. Actuem tambe en les proximitats de carreteres, si es detecta presencia potencialment perillosa per el trafic .

S'ha de evolucionar. No tingui por que es pot ser feliç sense caça.

Llàstima que molts accidents amb animals salvatges ocorrin quan fugen dels caçadors, aterroritzats, creuen les carreteres sense ser conscients que hi ha cotxes i motos.
I per a la pagesia, hi ha moltes altres solucions la majoria de casos. La primera, recuperar el seu depredador natural, el llop.

I like the way the author presents the topics in an easy-to-understand and logical way. Check out some more games at https://apkgosu.com/en/ for mobile that I know.

Tenint en compte que la caça ha introduit moltes espècies cinegètiques o individus criats en granges, tan sols per llavors poder caçar-les, és greu que no es prohibeixi la caça recreativa. S'hauria de crear un marc en què el principal component sigui l'estudi de les poblacions de fauna que poden provocar danys a l'agricultura i ramaderia locals, i un cop es realitzin aquests estudis, els propis científics marquin els objectius per a regular les poblacions, i si és necessari a nivell ecològic, fer ús de la caça.

A favor de la prohibición total de toda la,caza

Conversation with Jordi Ginesta Miro

No te ni cap ni peus el que dius, bons estudis de les poblacions.... que estudiaras, i cuan voldras fer alguna cosa ja sera tard. I els agents Rurals i Mossos d'on sortiran per fer aquestos controls? si falta personal als dos cosos.

Doncs com a molts altres països del món que es basen en estudis per diagnosticar els problemes i no a l'antiga de anem a fotre trets! S'estudia la densitat, els punts de pas, les zones amb més alta densitat, la possible reintroducció de depredadors que ja hi eren fa no tants anys, etc. I sols actuar allà on realment sigui necessari! Podries participar en els estudis i tot, ja que el caçadors també en sabeu molt de com es mou la fauna. Però cal canviar les armes per coneixement!

Però si la caça recreativa es practica a la major part dels països del món!

A favor de la prohibició total de la caça

In favor  

Molt a favor de que la caça sigui una mesura de gestió estudiada del medi i es real.litzi per gent amb formació adient i actualitzada. No com a activitat recreativa que no respon a les necessitats reals del territori.

Comment deleted on 05/09/2023 19:16
Conversation with MAXIMINO

Per favor, que es reguli el accés a propostes i comentaris. Es tracta de intentar crear una lley de caça catalana. Esta molt clar el que pensen en general els "anticaça". Que vagin a esplaiarse a altres llocs.
Fem feina positiva

Demostres el teu nivell democràtic: ara resulta que vols que ens censurin!
Cap sorpresa: tios amb escopeta, violents i antidemocràtics. Ets el prototip. Per sort, no tots els caçadors són iguals i amb alguns es pot parlar.

Vosaltres voleu adoctrinar als nens i nenes perquè vegin la caça com una cosa bona, quan és una activitat sàdica i desfassada.

Molt a favor de que la caça sigui una mesura de gestió estudiada del medi i es real.litzi per gent amb formació adient i actualitzada.
No com a activitat recreativa que no respon a les necessitats reals del territori.

Conversation with Jordi Pascual Sala

La caça entesa com a activitat d'oci ha de desaparèixer, és incompatible amb els valors que inspiren la llei de protecció dels animals. Ara, la captura d'animals exòtics, lligats a les activitats humanes o que esdevenen molt abundants i que no tenen sistemes de regulació naturals pot ser necessària temporalment mentre no es refan els equilibris ecosistèmics, però l'han de dur a terme professionals complint totes les mesures de seguretat i emprant els sistemes menys lesius possibles

És a dir que es continui caçant, però en lloc de fer-ho caçadors pagant esteu disposats a pagar professionals que ho facin.

Conversation with JORDI

Senyors. De qui es la caça ? Te propietaris ? NOOO, qui la regula ? La llei i la regula perque es un be comú. Qui pot treure un aprofitament de la caça ? Doncs qui compleixi les regulacions establertes, en este cas els caçadors. Pagant llicencies i cumplint les normes imposades per llei, que no tothom les cumpleix, es clar que no, igual el transi, per aixo hi han sancions. Per tant qui ajudi a regularla te el dret de treuren un profit, es un recurs natural igual que la pesca. IGUAL..

Si aquest és el nivell... A mi algú amb una canya de pescar no em fa por, en canvi, algú amb una arma de foc disparant trets enmig del bosc sí. I més si aquest algú té capacitats justetes i per esmorzar es fot un vinillo darrere un altre, encara més.

Jordi, perdona que te porti la contraria i digui una cosa, desde fa molts pero que molts anys es veu que i a una llei molt antiga que diu: El suelo y el vuelo es del propietario.
Sols aquet petit comentari, i aquesta nova llei de caça em de ser tres units. Propietaris pagesos i caçadors.
El que no u tingui be que compri terra, o es faci caçador o pages.

Bona tarda! Us recordem que, tal i com es va explicar a la reunió informativa, dins del marc de referència del procés no s'ha previst que l'instrument normatiu que s'està elaborant pugui contemplar la desaparició de les activitats cinegètiques. Es tracta de regular aquestes activitats per tal que puguin adaptar-se a les noves demandes i necessitats actuals. Moltes gràcies!

Loading comments ...