" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02/03/2021 - 15/12/2021
Fases del procés

Oportunitat per atreure talent de qualitat

24/07/2020 10:42  
Les aliances amb qualsevol empresa que necessiti sòl industrial de gran format ens han de permetre generar, retenir i atraure talent. Talent de qualitat que definirà el tipus de població que tindrem als nostres pobles i ciutats en el futur. No hem de deixar perdre l'oportunitat de poder implantar industria innovadora i coneixement al territori.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2020-07-79116
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2856/proposals/79116/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2856/proposals/79116/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Totalment d'acord Jordi. Cal posar-se a treballar per buscar el consens amb solucions constructives per un territori que té molt potencial en cadascun dels sectors. Aprofito per fer-vos arribar el web del projecte D-hubOdena, un projecte que pretén ser revulsiu i part de la solució als problemes que patim. Quedem a la teva disposició per presentar-lo.
Web: d-hubOdena.cat
Video: https://youtu.be/-c1eeIGKezc
Twitter: @d_hubodena

Com he comentat en un altre proposta sobre EMPRENEDURIA + DISSENY + FORMACIÓPROFESSIONAL, de Xavier VS, per generar, retenir i talent, s’ha de donar un pas més.
CONSTRUCCIÓ DE LES MÀQUINES COMPUTARITZADES (IoT), Per exemple tricotoses, màquines de teixir de punt rectilínies automàtiquesque fabriquen una peça en un sol pas (wholegarmant).

En els anys 60 i 70, del segle passat, ja havien hagut tallers de construcció de maquinaria tèxtil en Catalunya i fins i tot en Igualada, però pràcticament s’ha perdut tota aquesta capacitat industrial i de generació d’ocupació de qualitat.

Continúa el comentari:

Ens em quedat amb les escorrialles. Un teixidor (un lloc de treball en el sector tèxtil) pot portar 20 màquines, que requereixen una inversió milionària. Si a més de dissenyar les màquines fossin capaços de construir-les (i exportar-les com fan empreses punteres d’Alemanya i el Japó) es crearien nombrosos llocs de treball, de un nivell tecnològic elevat, de diverses especialitats: mecànica, electrònica, informàtica (soft i hardware), directes i indirectes (tallers auxiliars, serveis a la indústria, centres de formació i desenvolupament, etc.)

El futur és per construir i exemples insostenibles i tòxics en tenim molts

La gent amb talent pot triar on anar, i s'instala en llocs amb un bon nivell de Benestar, no en masses de ciment grises.
La proposta actual no crida a cap mena de talent sino a empresaris que busquin terrenys barats (com els poligons anteriors, que han baixat un 70% de preu en pocs anys) i mà d'obra barata poc cualificada. Aixó amb molta sort.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...