Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l’elaboració del Pla intersectorial de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya (PIPOL)

Instrument per dirigir, coordinar i divulgar l’acció transversal de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya

Fase 3 de 3
Fase 3 01/02/2024 - 28/06/2024
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa aquest pla estratègic com a instrument per dirigir, coordinar i divulgar l’acció transversal de conservació dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya duta a terme pel Departament, però també per altres agents públics i privats. Es tracta d’una eina per aplicar a Catalunya les determinacions de la Iniciativa dels pol·linitzadors de la Unió Europea i garantir la conservació d’aquests insectes clau i dels serveis ecosistèmics de pol·linització que ens presten, mitjançant l’establiment d’objectius i mesures específiques en l’horitzó temporal del 2030.

El PIPOL es concep com un pla co-creat amb la participació de diversos sectors amb implicació en la conservació dels pol·linitzadors silvestres, com són: administracions públiques d’àmbit local, gestors dels paisatges agraris i forestals, empreses vinculades a la producció de fitosanitaris, centres de recerca i universitats, entitats conservacionistes i sector apícola.


Quins són els objectius del procés participatiu?

1.    Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre la importància dels pol·linitzadors silvestres, la pol·linització i les finalitats del PIPOL.

2.    Involucrar als agents amb més rellevància per a la conservació dels pol·linitzadors silvestres en la co-creació del Pla i la definició dels objectius i les mesures.

3.    Involucrar a tota a la ciutadania en el desenvolupament del Pla i en la conservació dels pol·linitzadors silvestres.


Àmbits de participació

El PIPOL és la resposta de la Generalitat als resultats de l’informe sobre els pol·linitzadors silvestres a Catalunya presentat l'abril de 2023, que evidencia un declivi generalitzat d’aquests insectes i la necessitat d’actuar de forma estratègica per revertir-lo. 

L’informe proposa sis àmbits prioritaris d’actuació per revertir el declivi dels pol·linitzadors silvestres, que també són els que es proposen per estructurar el PIPOL i la participació:


1.    Implicació de la societat

2.    Millora del coneixement

3.    Espais naturals protegits i hàbitats naturals

4.    Medi productiu agrari

5.    Medi urbà i periurbà i infraestructures

6.    Productes fitosanitaris



Com puc participar-hi?

La participació s'articula en tres fases:


Fase 1 (juny-desembre 2023): fase de co-creació, en la qual intervenen els actors més rellevants directament relacionats amb la conservació dels pol·linitzadors silvestres. Es vehicula a través d'una convocatòria dirigida i la constitució d'una Comissió Intersectorial de Treball, que proposa els objectius estratègics i les mesures més prioritàries per revertir el declivi dels pol·linitzadors silvestres a Catalunya.


Fase 2 (setembre-desembre 2023): fase de participació oberta a la ciutadania en general i altres actors interessats, que es vehicula a través del Portal Participa, i en què es podran fer aportacions a les propostes que s'elaborin en el marc de la Comissió Intersectorial de Treball i prioritzar les mesures proposades. Inclou la realització de dos seminaris web per exposar la problemàtica de conservació dels pol·linitzadors silvestres i la iniciativa per redactar el PIPOL. Pots participar aportant la teva proposta AQUÍ.


Fase 3 (desembre 2023-juny 2024): fase de retorn, adreçada a tots els actors interessats i a la ciutadania en general, en què s'exposarà com s’han considerat les aportacions rebudes i el resultat final del Pla.  

Propostes Veure tots (1)

Veure tots (1)
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Disposa de retorn No
Referència: II-PART-2023-04-574

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PIPOL/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PIPOL/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes