- Elaborar una base de dades que doni a conèixer les persones expertes en els diferents àmbits i els diversos projectes referents (“qui és qui i què fa què”). La base de dades ha de tenir la suficient qualitat tecnològica i la informació estructurada de manera que permeti l’exploració fàcil i àgil d’una gran quantitat de dades. Ha der ser en obert i actualitzada. L’objectiu és que totes les persones que formen part de l’entorn socioeconòmic, i de la ciutadania en general, puguin conèixer les capacitats tecnològiques de tot el país o d’una part del territori.
- Difondre molt més el coneixement, “què s’està fent i com”, i, sobretot, fer-ho amb un llenguatge entenedor i proper. Cal fer un esforç de comunicació per traslladar en paraules clares i entenedores el valor del sistema de coneixement, i els projectes interessants que ja estan funcionant.
- Resoldre els problemes estructurals de la transferència de coneixement. Estant d’acord en què seria un salt qualitatiu tenir aquesta base de dades automàtica per saber qui em pot donar o qui pot necessitar una tecnologia. El problema no és tecnològic-digital, és estructural. Les universitats també competeixen entre elles, i els espais actuals no acaben de ser efectius perquè cadascú té el seu (Acció, Universitats...)
#Coneixement #
#PNSC
Compartís