" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

#PNSC Coneixement Creem una nova generació de coneixement col·lectiu!

Fase 1 de 1
Procés participatiu del PN@SC 30/07/2019 - 05/12/2019
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Ja està disponible l'informe retorn del procés participatiu a: https://participa.gencat.cat/uploads/decidim/attachment/file/2105/pnsc_informe_retorn_pp.pdf

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

En el marc del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), el Departament d’Empresa i Coneixement impulsa un procés participatiu.

La finalitat d'aquest procés és comptar amb tothom per construir una estratègia compartida que ens faci avançar cap a una economia i una societat basades en el coneixement. L’horitzó és clar: donar resposta als reptes de competitivitat, ocupació i qualitat de vida de la Catalunya del futur.

Penseu que el coneixement es pot generar? Penseu que es pot comprar? Penseu que crear-lo és el que marca la diferència?

Considereu que els països que inverteixen en coneixement és perquè són rics o que són rics perquè inverteixen en coneixement propi?

I respecte al coneixement, ens serveix per entendre com funciona una societat i quins són els seus reptes reals? 

Esteu d’acord que el coneixement en tots els àmbits ens ajudarà a créixer com a societat amb idees sostenibles i concretes?

Penseu que la Catalunya del futur ha de ser una societat basada en el coneixement?


Per donar resposta al gran repte del futur, el Govern ha aprovat el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Què ens ha de permetre el Pacte?

·        Establir uns pilars sòlids que permetin crear una societat basada en el coneixement.

·        Crear una estratègia compartida entre els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, l’economia productiva i tot el seu teixit empresarial així com el conjunt d’agents polítics i socials.

 ·        Afavorir que la innovació sigui l’eix vertebrador en el disseny de les futures polítiques del Govern, per tal que el percentatge d’activitat econòmica basada en el coneixement se situï en valors comparables als de països capdavanters com ara Àustria, Dinamarca o Suècia.

 ·        Avançar cap a un país profundament basat en el coneixement, que doni resposta tant als reptes socials com els econòmics, tant en competitivitat com en ocupació, ja que el coneixement impacta en la qualitat de vida d’una societat.

 Per què fem un procés participatiu?

Cadascun i cadascuna de nosaltres som interpel·lats per aquesta vocació de coneixement i de creixement de la nostra societat. És per enfrontar els reptes del futur de Catalunya i aprofitar les oportunitats al nostre abast que s’ha impulsat el PN@SC i que ara s’obre el procés participatiu. Cal construir col·lectivament les bases d’aquesta societat.

Aquest procés ens ha de permetre recollir les diferents perspectives i propostes de la ciutadania en general i dels actors clau de l’ecosistema de coneixement. L’objectiu és implicar-vos, incorporar l’experiència i les sensibilitats existents més enllà de les institucions i les personalitats reconegudes (ja presents en l’estructura presencial del PN@SC) de manera que construïm la societat del coneixement amb el conjunt de la societat civil catalana.

Com podeu participar-hi?

Volem establir un diàleg actiu tant amb la ciutadania com amb els actors clau de l’ecosistema del coneixement. Volem que tothom pugui opinar, proposar, reflexionar, generar debat, i, en definitiva, col·laborar en la millora del Pacte.

Ho podeu fer a través de dinàmiques en línia (mitjançant el portal participa.gencat.cat, on ja podeu començar a fer aportacions si voleu), sessions i jornades presencials de participació oberta.

La participació presencial s'articularà en dotze sessions arreu de Catalunya per debatre i rebre aportacions al voltant dels eixos proposats. Cada sessió durarà unes dues hores i mitja. ja estan obertes les inscripcions. 

Hi haurà cinc sessions temàtiques:

o     Innovació i transferència del sistema de coneixement. Lloc: Casa de la Cultura. Carrer de Castellví, 8, 08173 Sant Cugat del Vallès. Data: 21 d'octubre a les 17 h.

o     Dimensió global del sistema de recerca. Infraestructures. Lloc: Parc de les Humanitats i les Ciències Socials, Carrer del Perú, 52, 08018 Barcelona. Data: 5 de novembre, a les 17 h.

o     Dimensió econòmica global del sistema de coneixement. Lloc: Casa del Mar, Carrer d'Albareda, 1-13, 08004 Barcelona. Data: 13 de novembre a les 17 h.

o     Talent. Lloc: Casa de Convalescència, Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona. Data: 27 de novembre, a les 17 h.

o     Dimensió global de l'educació superior. Lloc: Parc TecnoCampus Mataró-Maresme, Carrer d'Ernest Lluch, 32, 08302 Mataró. Data: 28 de novembre, a les 17 h.

i set sessions territorials, sobre la Dimensió global del sistema del coneixement:

Tortosa. Lloc: Museu de Tortosa. Rambla Felip Pedrell, 3, 43500 Tortosa. Data: 24 d'octubre a les 17 h.

La Seu d'Urgell. Lloc: CETAP Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu. Centre Cultural de les Monges, Plaça de les Monges 2, 3r. planta, Plaça de les Monges, 25700 La Seu d'Urgel. Data: 29 d'octubre a les 17 h.

Vilafranca del Penedès. Lloc: L'antic Excorxador. C/ Escorxador, 21, 08720 Vilafranca del Penedès. Data: 7 de novembre a les 17 h.

Girona. Lloc: Sala Carles Rahola. Plaça de Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona. Data: 14 de novembre a les 17 h.

Manresa. Lloc: Sala d'actes de l'Institut Lluís de Peguera. Plaça d'Espanya, 2, 08242 Manresa. Data: 20 de novembre a les 17 h.

Lleida. Lloc: Arxiu Històric. Carrer del Governador Montcada, s/n. Data: 21 de novembre a les 17 h.

Tarragona. Lloc: Sala Pau Casals C/ Sant Francesc, 3 43003 Tarragona. Data: 26 de novembre a les 17 h.

http://empresa.gencat.cat/ca/intern/pnsc

Documents relacionats

Propostes Veure tots (134)

Veure tots (134)
El que es decideix Una estratègia compartida de país per impulsar les accions que permetin avançar cap a una economia i una societat més basada en el coneixement, que doni resposta tant als reptes de competitivitat i ocupació, com als de qualitat de vida.
Qui hi participa Actors institucionals, actors clau de l’ecosistema de coneixement i la ciutadania en general.
Com es decideix Els actors institucionals participen en l’estructura definida en el PN@SC mentre que els actors clau de l’ecosistema de coneixement i la ciutadania en general ho fan a través del procés participatiu, amb sessions presencials i aportacions en línia.
Departament Departament de Recerca i Universitats
Unitat promotora Departamento de Empresa y Conocimiento.
Entitats dinamitzadores EIDOS dinamització social
Cost 14.541,00 €
Disposa de retorn
Data d'inici 30 de Juliol de 2019
Data de finalització 31 de Desembre de 2019
Referència: II-PART-2019-07-264

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PacteNacSocConeixement/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PacteNacSocConeixement/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

113

Participants

249

Seguidores

11

Comentaris

134

Propostes

15

Adhesions

12

Trobades