" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i aprovació del Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Procés per orientar la normativa i l'ordenació del Pla de protecció del medi natural i del paisatge i valorar l'àmbit territorial del futur Parc Natural

Fase 4 de 4
Fase 4: Retorn del procés participatiu i següents passos 08/01/2024 - 31/03/2024
Fases del procés

Eix 2. Aportacions per al procés participatiu per a la declaració del PN de les Muntanyes de Prades

30/11/2023 00:53  

1.Per prevenir la sobrefreqüentació en punts específics del Parc Natural, es podria considerar la creació de nous itineraris i punts d'informació fora d'aquestes àrees ja sobreconegudes. Obrir nous espais en llocs menys coneguts, com la Serra de la Llena, amb la creació d'itineraris, punts d'informació o punts d'interpretació del Parc Natural, pot diversificar l'experiència dels visitants i distribuir la càrrega de forma més equitativa (el text continua als comentaris)

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-11-87715
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ParcNaturalMuntanyesPrades/f/3938/proposals/87715/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ParcNaturalMuntanyesPrades/f/3938/proposals/87715/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

2.Creiem que s’hauria de fer una bona planificació dels camins ja existents i si és necessari crear-ne de nous que connectin i facilitin l’accés a l’interior del parc. El futur PN tindrà una envergadura molt gran, on al seu interior hi haurà diferents carretes i pistes asfaltades, així com camins rurals propietat dels ajuntaments i d’altres com camins privats. Caldria identificar quines són les pistes estratègiques i vies susceptibles de sobrefreqüentació per establir restriccions com horaris, límits de capacitat i altres mesures per mantenir l'equilibri ambiental. També donar una especial atenció a les vies que passin per zones fràgils, amb regulacions específiques per protegir la flora i fauna.

Tot i això, creiem que seria valuós considerar l'accés continu i sense restriccions per als residents dels municipis veïns al llarg de tot l'any. Això permetria als veïns desplaçar-se sense complicacions i gaudir del Parc Natural, contribuint a una relació més estreta amb la comunitat local.

3.La Pobla de Cérvoles es presenta com un lloc idoni per establir una zona d'aparcament i lleure, especialment a l'àrea de pícnic als peus de la Serra de la Llena. Aquesta ubicació destaca pel seu accés fàcil i convenient, sense risc de pèrdua, apropant-se tant a la Serra de la Llena com a la carretera principal.

5.En el territori, es pot impulsar una varietat d'activitats per millorar l'experiència dels visitants i assegurar la compatibilitat entre elles. Una opció destacada seria promoure els "Banys de Bosc", una iniciativa innovadora que fomentaria la consciència ambiental i l'educació sobre els ecosistemes forestals. Aquesta proposta inclouria rutes guiades, tallers d'observació de fauna i flora, i altres activitats educatives.

Creiem que és crucial planificar estratègicament les àrees on es desenvoluparan aquestes activitats i regular els horaris d'ús, si és necessari, per garantir la compatibilitat amb altres activitats com la cacera, motociclisme, BTT. La coexistència d'aquestes activitats requereix una gestió amb regulacions clares sobre dates i permisos per assegurar que cap col·lectiu predomini sobre altres i per mantenir l'equilibri en el territori. Aquest enfocament pot proporcionar una oferta turística completa i respectuosa amb la diversitat d'interessos dels visitants.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...