" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i aprovació del Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Procés per orientar la normativa i l'ordenació del Pla de protecció del medi natural i del paisatge i valorar l'àmbit territorial del futur Parc Natural

Phase 4 of 4
Fase 4: Retorn del procés participatiu i següents passos 08/01/2024 - 31/03/2024
Process phases

Eix 4. Aportacions per al procés participatiu per a la declaració del PN de les Muntanyes de Prades

30/11/2023 01:08  

1.L'òrgan rector del Parc Natural hauria de ser un fòrum inclusiu i divers que reflecteixi la riquesa i complexitat del territori. Així, es proposa una composició que abasti una àmplia varietat de sectors i agents locals per garantir una presa de decisions equilibrada i representativa (el text continua als comentaris).

Endorsements count0

Reference: II-PROP-2023-11-87717
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ParcNaturalMuntanyesPrades/f/3938/proposals/87717/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ParcNaturalMuntanyesPrades/f/3938/proposals/87717/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0.0%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

4 comments

En aquest sentit, suggerim la participació activa de sectors econòmics clau, com agricultors, ramaders, empreses turístiques i comerços, assegurant que les perspectives econòmiques locals estiguin plenament representades. També és crucial incorporar membres de la comunitat local, incloent representants d'associacions culturals, organitzacions cíviques i altres grups que contribueixin a la riquesa social i cultural del territori.

Per garantir la sostenibilitat ambiental, l'òrgan rector hauria d'incloure experts en ecologia, biòlegs i altres professionals amb coneixements tècnics. A més, és fonamental donar una representació substancial als veïns dels municipis implicats, assegurant que les veus locals siguin escoltades i tingui un paper destacat en la presa de decisions. Aquesta inclusió assegurarà que les polítiques i les accions del parc estiguin alineades amb les necessitats, les aspiracions i la identitat rural.

2.Per establir una comunicació efectiva entre el Parc Natural (PN) i la ciutadania, és vital implementar diverses estratègies. Una opció essencial és oferir cursos de coneixement detallats sobre els diversos elements del PN, adaptats per sectors específics. Aquesta iniciativa no només actuarà com a referència essencial, sinó que també servirà per corregir malentesos i proporcionar una comprensió més precisa del parc.

Per implicar activament la ciutadania, s'han de dur a terme jornades de portes obertes, permetent que els residents participin en les activitats i en la presa de decisions del PN. A més, cal fomentar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions, oferint facilitats d'accés a diferents col·lectius i entitats del territori del PN.

Finalment, per aconseguir una gestió eficaç i una relació positiva amb la comunitat, és essencial promoure les Muntanyes de Prades com a eix identitari. Mitjançant campanyes intensives es pot construir un sentit de pertinença entre la ciutadania, fent-los no només observadors, sinó també participants actius en la protecció i preservació dels recursos naturals i culturals del parc. Aquest enfocament integral contribuirà a consolidar la governança del PN.

És crucial fomentar la col·laboració intercomarcal, superant les fronteres administratives per organitzar cursos, esdeveniments i activitats que abracin una àrea geogràfica més àmplia. Això ajudarà a millorar la comunicació entre consells, entitats i actors de diverses regions i a assegurar la continuïtat de les accions més enllà de canvis en el consell rector.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...