Objectiu de la consulta
Els decrets esmentats van dotar a la societat catalana d’una eina de gestió de la problemàtica de la contaminació acústica, i han permès avançar cap a la millora de la
qualitat acústica del territori. Tota manera, de l’experiència de la seva aplicació els darrers anys, se’n poden extreure aspectes de millora per tal de facilitar la seva aplicabilitat i
d’assolir un major grau de protecció envers la contaminació acústica.
En aquesta consulta es pretén obtenir informació en relació a:
Propostes de millora del seu redactat per clarificar conceptes.
Identificació d’aspectes de la norma actual que poden oferir diferents interpretacions o no són prou precisos.
Propostes de millora o simplificació de metodologies d’avaluació en base a l’experiència acumulada. (aplicació de correccions, temps de mesurament, intervals d’avaluació, etc.)
Identificació d’escenaris acústics que no queden ben resolts en aplicació de la normativa actual i propostes de com regular-los:
Identificació d’escenaris acústics no contemplats per la normativa actual, bé perquè no tenen establerts valors límit o bé perquè en tenen però les metodologies d’avaluació es consideren inadequades (com per exemple; soroll de patis d’escola, recollida d’escombraries, espantalls acústics, etc.).
Identificació d’aquelles fonts sonores singulars per a les quals convé determinar un mètode d’avaluació específic, en no ser adequats per a aquestes els de caràcter general que els són d’aplicació actualment.
Mecanisme de participació: Debat obert
Amb independència que en la consulta pública prèvia es recullin les aportacions efectuades via correu electrònic, el Portal Participa.gencat ofereix la possibilitat de plantejar un debat obert a la ciutadania. Per promoure la participació es proposen preguntes concretes:
Hi ha aspectes de prevenció de la contaminació atmosfèrica que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat a l’hora de proposar la modificació normativa?
Hi ha altres efectes negatius o positius derivats de l’aplicació de la normativa vigent, que s’estiguin produint actualment i que no s’han posat en relleu?
S’haurien de preveure altres objectius diferents?
Cal considerar altres alternatives a les proposades?
En l’aplicació dels preceptes de la normativa: heu detectat errades?, Considereu que hi ha aspectes que no s’entenen o que es presten a confusió?
Considereu que la normativa vigent conté metodologies d’avaluació que caldria modificar o simplificar?, Quines?, Com?
Considereu que hi ha algun valor límit de soroll específic que caldria modificar?
Considereu que hi ha activitats sonores que provoquen impacte sobre l’entorn, i que no tenen cobertura legal des del punt de vista de valors límit o metodologies d’avaluació adequades? Quines són? Que proposaríeu?
Considereu que hi ha fonts sonores singulars (com per exemple; soroll de patis d’escola, recollida d’escombraries o espantalls acústics) per a les quals convé determinar un mètode d’avaluació específic diferent dels generals? Quines són? Que proposaríeu?
Considereu que el repartiment competencial de funcions entre les diferents administracions públiques és l’adequat per a poder assolir els objectius i finalitats de la normativa de prevenció de la contaminació acústica?
Share