Actualment estic cursant el Grau d’Educació Infantil a la Universitat Rovira i Virgili i com a futura docent m’agradaria aportar algunes idees en aquest debat que considero molt interessant i pot esdevenir productiu.
Faig la meua aportació a la ponència sobre Els pilars del sistema educatiu:
Estic d’acord en el fet que l’equitat, la inclusió, el plurilingüisme i la família són els pilars essencials sobre els quals sosté l’educació catalana. Tot i així, considero que s’ha de fer especial esment a la família, ja que esdevindrà clau per sostenir tots els altres pilars.
Si no tenim en compte el context familiar de cada infant, no podrem arribar a l’equitat, la inclusió i tampoc millorar el plurilingüisme. Per aquesta raó, hem d’incidir en aquest aspecte. Això només es podrà fer si enfortim els lligams entre la família i l’escola, creant mecanismes de participació més enllà de l’AMPA o del consell escolar del centre.
La millora del plurilingüisme serà clau per al futur de la nostra societat. Així doncs, serà realment important millorar la tasca educativa en aquest sentit. Això no serà possible si no aportem per la formació del nostre personal docent en llengües estrangeres. La formació l’hauria de cursar no només el personal especialista en anglès, francès…, sinó també tots els altres docents que formen part del sistema educatiu, amb l’objectiu d’incloure les llengües estrangeres en altres assignatures, és a dir, fer un tractament transversal d’aquestes.
Compartís