" class="part-icon-bars">

Repensem l'entorn de la Colònia Güell

#ParticipaColòniaGüell 2ª Fase del procés participatiu del nou planejament de l'entorn de la Colònia Güell als municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat

Fase 1 de 4
Fase prèvia 17/11/2021 - 31/08/2024
Fases del procés

Taula rodona 2: Vida quotidiana: mobilitat i medi ambient

Avatar: Trobada oficial Trobada oficial
09/11/2021 15:52   0 comentaris
23 Novembre 2021
18:00 - 20:00
Referència: II-MEET-2021-11-606
Versió 6 (de 6) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/avancpduentorncoloniaguell/f/3316/meetings/606/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/avancpduentorncoloniaguell/f/3316/meetings/606/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Com pot l’urbanisme afavorir la vitalitat urbana? Com condicionen els entorns on vivim o treballem la nostra manera de moure’ns? Tenim les mateixes possibilitats d’ús de l’espai públic totes les persones? Quines iniciatives s’han impulsat per gaudir de més benestar ambiental en pobles i ciutats?

 En la segona de les taules previstes parlarem sobre qüestions clau per afavorir entorns de vida saludables i vitals, de com el disseny de l’espai públic condiciona els seus usos, qui els utilitza i com, especialment en la manera en la que ens movem; o de les externalitats que tenen els nostres estils de vida. També coneixerem de la mà de l’equip redactor del PDU, experiències d’iniciatives o projectes que podrien ser referents per a les propostes de l’entorn de la Colònia Güell tenint en compte el resultats de la diagnosi.

 Tot plegat, en el marc de l’Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, del que en Xavier Isart, Gerent del Consorci de l’Entorn de la Colònia Güell, farà una introducció en la part inicial de la sessió a partir dels eixos temàtics de l’Agenda Urbana de Catalunya.

 Per a tractar les matèries de la jornada hem convidat tot un seguit d'experts i expertes que faran un introducció des del seu vessant professional i tècnic per després passar a una conversa sobre qüestions clau que hagin sorgit. En la darrera part de la sessió, el públic tindrà la possibilitat d'adreçar preguntes o fer comentaris al voltant dels temes de la taula rodona.


 Les persones expertes que participaran en la conversa són:

 Màrius Navazo

Geògraf amb 20 anys d'experiència en la planificació de la mobilitat, les infraestructures del transport i l’ordenació del territori, tant des de l'àmbit públic com des del privat. Actualment, com a consultor, es dedica a la redacció de plans de mobilitat urbana, projectes de camins escolars, plans directors de vianants i bicicletes, estudis de pacificació de trànsit, disseny d'intervencions tàctiques per a la millora de l'habitabilitat en els carrers, etc. Entén la planificació de la mobilitat com una eina al servei de la vitalitat urbana dels carrers, entenent aquests com l'escenari on donar cabuda al joc, la trobada, l'oci, el consum, la mobilitat, la cultura, la reivindicació, el passeig, etc.


Sara Ortiz Escalante

Sociòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona (2000), Diplomat en Relacions de Gènere per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (2005), Màster en Planificació Urbana per la University of Illinois (2009) i Doctora en Planificació Urbana per la University of British Columbia ( 2019). És sòcia fundadora de la cooperativa Col·lectiu Punt 6. Abans de formar part de Col·lectiu Punt 6 va treballar amb diferents organitzacions i institucions en la integració de la perspectiva de gènere i l'abordatge de violències contra les dones a El Salvador, Mèxic i Estats Units. Els seus principals àmbits de treball estan relacionats amb la mobilitat, la seguretat urbana, les metodologies participatives i la investigació-acció participativa des d'una perspectiva feminista interseccional.


Maria Buhigas San José

Arquitecta urbanista amb estudi propi des del 2014, especialitzada en estratègia urbana i desenvolupament local. És llicenciada en Arquitectura (1997) per l'ETSAB (UPC) i Master of Science in Urban Planning (1999) per la Universitat de Columbia (UC-NewYork). Ha col·laborat els darrers 6 anys amb l'Agència ONU-Habitat en més de 20 projectes a Colòmbia, Mèxic, Perú, Paraguai, Equador i Cuba i actualment ho fa a Orient Mitjà. Co-dirigeix l'oficina de l'Ajuntament de Barcelona per a la revisió del Pla General Metropolità (2018-19 i present), és directora de Projectes Estratègics a l'Ajuntament de Mataró, professora associada del Departament de Geografia de la UAB i membre del Patronat de la Fundació Catalunya Europa de Pasqual Maragall. Anteriorment, va formar part de l'equip de Barcelona Regional (1999-2013), on va dirigir el Departament d'Estratègia Urbana (2006-13). Ha estat membre de Consell Científic Assessor de l'agència europea ESPON (2017-19) i regidora de l'Ajuntament de Barcelona (2019-20).


Sandra Garcia

Ambientòloga de l’equip redactor del PDU


Andreu Ulied

Enginyer de Camins, Canals i Ports de l’equip redactor del PDU

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...