" class="part-icon-bars">

Repensem l'entorn de la Colònia Güell

#ParticipaColòniaGüell 2ª Fase del procés participatiu del nou planejament de l'entorn de la Colònia Güell als municipis de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat

Fase 2 de 4
Fase informativa 15/09/2023 - 30/11/2023
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Sigue en directo y participa a la sesión informativa. Las encontrarás en la apartado sesión informativa de seguimiento

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Proceso

Aquesta segona fase de participació parteix, dona continuïtat, i amplia les accions i propostes participatives dutes a terme en la fase de diagnosi de l’entorn de la Colònia Güell, desenvolupada al llarg dels mesos d’abril a juny de 2021.

Ara és moment d’aprofundir en la reflexió i el debat ja sobre les alternatives que elaborarà l’equip redactor del planejament, i refermar el compromís de transparència, claredat, participació i corresponsabilitat manifestat per les administracions implicades en el projecte.

El Consorci de l'Entorn de la Colònia Güell, constituït per la Generalitat, mitjançant l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), i els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, impulsa aquest procés participatiu.

L’urbanisme no és només cosa d’experts: tothom pot pensar solucions per les necessitats d’avui i de demà. Parlar d’urbanisme és planificar el futur, i les maneres i criteris de fer l’urbanisme han canviat d’acord amb un món que també ho fa.

Necessitem posar al dia i repensar el planejament d’aquest entorn únic perquè els plans aprovats en el passat no són coherents, no satisfan cap agent social ni institucional i, sobretot, no garanteixen resoldre les mancances actuals. Aquest propòsit requereix la incorporació de la mirada de diferents actors, entre ells el teixit associatiu i la ciutadania d’aquest territori. Per aquest motiu s'ha impulsat un procés participatiu ampli que permeti donar veu als ciutadans i ciutadanes que viuen o treballen a l’entorn de la Colònia Güell. La complexitat urbana que presenta aquest àmbit, requereix de la intel·ligència col·lectiva per donar resposta a les necessitats del present, sense oblidar el passat i allò característic d’aquest indret, per afrontar els reptes de futur.


Les alternatives del planejament a debat

La diagnosi ciutadana duta a terme en la primera fase participativa, ha estat determinant i ha col·laborat en la definició de les línies d’actuació i l’estudi i plantejament d’alternatives del nou planejament, que es debatran en aquesta segona fase de participació. També ho han estat altres anàlisis i estudis tècnics, que han elaborat diferents equips amb especialitat en el planejament i la gestió urbanística, l’espai públic i el paisatge, l’habitatge i la cohesió social, el medi ambient, la mobilitat, el patrimoni cultural, la topografia, la hidrologia, les infraestructures de serveis,... 

Pots consultar tota la informació referent a la diagnosi al portal.

Les propostes, reflexions i debats que es produeixin al llarg de la fase deliberativa sobre les alternatives presentades, serviran per concretar l’encaix urbanístic que recollirà el document d’Avanç de les figures de planejament de l’entorn de la Colònia Güell que es tramitin. El nou planejament haurà de ser sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social.


Quins són els objectius del procés participatiu?

Les institucions implicades en el projecte del nou planejament de l’Entorn de la Colònia Güell es van fixar un triple objectiu en impulsar el procés participatiu:

  1. Facilitar informació clara, comprensible i amb transparència a la ciutadania sobre el nou planejament, per garantir el desenvolupament obert i inclusiu del procés mitjançant els diferents instruments de comunicació.
  2. Posar a debat, des dels seus inicis, la proposta urbanística del nou planejament, per elaborar un diagnòstic compartit amb la ciutadania dels principals reptes, oportunitats i problemàtiques en l’àmbit d’actuació que contribueixi en la definició de les alternatives del pla, sobre les que també s’obrirà la participació.
  3. Establir una relació propera amb agents i ciutadania que promogui xarxes de col·laboració i corresponsabilitat que facilitin la implicació social i propostes de consens.

En aquest procés la ciutadania està incidint en l’elaboració d’un projecte urbanístic des de l'inici de la seva formulació. Hem de sumar les veus de Sant Boi i de Santa Coloma!


Impacte del procés participatiu al Pla

Els resultats i propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter directament vinculant, però sí que podran tenir incidència i ser incorporades en el nou planejament. Les institucions responsables en primer lloc difondran els resultats del procés participatiu, de totes les activitats i canals de participació que s’hauran dut a terme, mitjançant el portal participa.gencat.cat. Aquests resultats seran valorats abans de la redacció de l'aprovació inicial del Pla i s'incorporaran aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s’han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.


En vols saber més?

Podeu consultar tota la informació sobre el consorci de l’entorn de la Colònia Güell i el procés de participació aquí. 

La teva col·laboració és clau! Necessitem la teva implicació, el teu punt de vista, el teu coneixement i les teves reflexions i propostes. 

Quién participa Persones, entitats i ajuntaments vinculats al territori
Departamento Departament de Vicepresidencia y de Políticas Digitales y Territorio
Área de organización Secretaria Territori i Mobilitat
Unidad promotora Incasol
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 16 de noviembre de 2021
Fecha de finalización 31 de diciembre de 2023
Referencia: II-PART-2021-09-424

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/avancpduentorncoloniaguell/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/avancpduentorncoloniaguell/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

41

Seguidoras

4

Comentarios

8

Encuentros