" class="part-icon-bars">

Participació ciutadana en relació amb les infermeres i infermers de Catalunya

#benestarsaluticures Participa en la transformació del model de cures de Catalunya

Fase 1 de 2
Fase de participació 13/05/2024 - 03/06/2024
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Els canvis demogràfics, socials, assistencials, tecnològics i econòmics que experimenta el nostre entorn situen el sistema sanitari davant de diferents reptes. Per afrontar-los, són necessàries transformacions que permetin adaptar-se adequadament a aquesta nova realitat.

En aquest context, les infermeres i infermers són essencials en una visió integral i integrada de l’atenció a la salut i el benestar. Per aquest motiu s’està elaborant l’Estratègia de benestar, salut i cures de Catalunya, que establirà la visió d’on volen estar les infermeres d’aquí a 25 anys, així com les línies clau per als propers 5 anys.

Introducció

En el marc de l’elaboració d’aquesta Estratègia de benestar, salut i cures de Catalunya, s’inicia un procés de participació amb la ciutadania amb l’objectiu de recollir les seves preferències i expectatives en relació amb les infermeres i infermers al sistema català de salut.

Aquesta participació serà telemàtica, per mitjà d’un formulari, que estarà actiu del 13 de maig al 3 de juny de 2024.


Com podeu participar-hi?

Responent un formulari on hi trobareu diferents situacions basades en els valors i les actuacions que desenvolupen els infermers i les infermeres al sistema català de salut.

Cap de les preguntes, tret de les inicials, marcades amb un asterisc, és de resposta obligatòria.

La pregunta final d’aquest formulari és un camp obert, que tracta sobre quin ha de ser el paper dels infermers i infermeres en els propers 10 anys.

Per contestar-la, heu de tenir en compte que les vostres aportacions no poden fer referència a casos o temes personals, relacionats, per exemple, amb una malaltia, o específics, per exemple, sobre un servei assistencial o un centre sanitari.

Per fer arribar consultes, suggeriments i queixes d’aquest tipus, disposeu de la bústia de contacte per internet del CatSalut, el CatSalut al territori i el mateix centre sanitari.


Què se’n farà, d’aquesta participació?

Una vegada finalitzada la fase participativa, s’elaborarà el Document resum de la participació ciutadana on s’inclourà la informació que s’obtingui de l’explotació de les respostes al formulari, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

Aquest Document resum es publicarà en aquest mateix espai, i la informació també es traslladarà als integrants del Grup estratègic del projecte, perquè la tingui en compte en el procés d’elaboració de l’Estratègia de benestar, salut i cures


Què es recollirà en el Document resum de la participació ciutadana?

En el cas que hi hagi una elevada participació, pot ser que diferents aportacions tractin una temàtica comuna. Davant d’aquest supòsit, la informació es podrà presentar de forma agregada i/o resumida en el Document resum de la participació i, per tant, no s’hi inclourà la literalitat del que vau respondre.


Què no es recollirà en aquest Document?

No s’hi inclouran:

  • Continguts que facin referència a casos i/o temàtiques particulars.
  • Accions en relació amb un servei assistencial i/o centre sanitari específic.
  • Aportacions que no facin referència als valors, actuacions i expectatives respecte als infermers i infermeres de Catalunya.
El que es decideix Es recull la percepció del grau d’importància envers els valors i les actuacions de la professió infermera, des del punt de vista de la ciutadania. També es pregunta sobre el paper que aquesta professió ha de tenir en el sistema català de salut els propers 10 anys.
Qui hi participa Ciutadania interessada en el paper de la infermeria en el sistema sanitari català.
Com es decideix A través d’un mecanisme d’escolta activa telemàtic, obert a tota la ciutadania.
Departament Departament de Salut
Àmbit Salut
Grup promotor Departament de Salut
Unitat promotora Gerència de Cures Infermeres del Servei Català de la Salut
Entitats dinamitzadores Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació
Cost 0,00 €
Disposa de retorn No
Data d'inici 13 de Maig de 2024
Data de finalització 03 de Juny de 2024
Referència: II-PART-2024-04-686

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/benestar-salut-cures/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/benestar-salut-cures/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

9

Participants

5

Seguidores

745

Respostes