Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’adaptació al canvi climàtic del Litoral del Baix Empordà

Projecte Interreg MPA-ENGAGE

Fase 3 de 3
Fase de retorn 15/11/2021 - 30/11/2021
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Aquest procés participatiu s’emmarca en el projecte Interreg MPA-ENGAGE, que té per objecte principal promoure les àrees marines protegides com a espais fonamentals per a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic. Des d’un enfocament socioecològic, el projecte desenvoluparà plans d'adaptació en 2 àrees marines de la costa catalana: Parc natural del Cap de Creus i el Litoral del Baix Empordà (Catalunya), així com en diverses àrees marines protegides de cinc països més del Mediterrani: Portofino (Itàlia); Tavolara Punta Coda Cavallo (Sardenya, Itàlia); Parc Nacional de Calanques (França); Brjuni National Park (Croàcia); Zakyntos National Marine Park (Grècia) i Karaburuni (Albània). El projecte implicarà els principals agents de cada zona: gestors, actors socioeconòmics del sector del busseig recreatiu i de la pesca artesanal, autoritats locals i regionals, centres de recerca i públic general.

El procés participatiu té l’enfocament de la quíntuple hèlix (d'acord amb les directrius homogènies per a tots els socis del projecte) , metodologia que identifica els grups d'interès que participaran en l'elaboració dels plans d'acció i les eines per informar-los i involucrar-los.

Es realitzarà al llarg del 2021 amb l’objectiu d’identificar i debatre les mesures d’adaptació que s'hauran d’incloure el Pla d’adaptació al canvi climàtic de l'espai N2000 Baix Litoral del Baix Empordà.

Els eixos de debat seran els resultats obtinguts al llarg del primer any del projecte, 2020, en relació la vulnerabilitat socioecològica l'espai protegit i la implementació dels 10 protocols de monitoreig de diferents indicadors de biodiversitat i canvi climàtic, amb l'objectiu de determinar què impliquen per a l'espai en relació la conservació de la biodiversitat i la vulnerabilitat de les activitats que actualment s'hi desenvolupen. Es presentaran un ventall de possibles mesures d'adaptació al canvi climàtic per elaborar el Pla d'Adaptacó al canvi climàtic.

La finalitat del Pla d'adaptació és disposar d'estratègies i mesures per tal que les àrees marines protegides de Catalunya siguin més resilients enfront els impactes del canvi climàtic.

Documents restacadi

Propostes Veure tots (7)

El litoral del Baix Empordà te unes característiques i uns valors naturals molt peculiars que la...
Les infraestructures portuàries que estan renovant les seves concessions, ja des del 2010, estan...
Veure tots (7)
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Disposa de retorn
Data d'inici Lo 15 de junh de 2021
Data de finalització Lo 30 de novembre de 2021
Referència: II-PART-2021-03-381

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/canviclimaticbaixemporda/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/canviclimaticbaixemporda/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

3

Participants

39

Seguidores

12

Comentaris

7

Propostes

3

Adhesions

5

Trobades

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes