" class="part-icon-bars">

Projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029.

Phase 3 of 3
Retorn 01/07/2024 - 30/09/2024
Process phases

Flexibilitat , personalització i continuïtat

24/06/2024 23:40  

Valorar els suports que la persona amb discapacitat necessita en cada moment i àmbit (educació, ocupació, habitatge, salut, formació…). Les persones evolucionen i el que necessiten també. Flexibilitat i personalització (els serveis s’adapten a la persona)

  • + coordinació entre departaments
  • “Motxilla” personal
  • Valoracions àgils en cada nova etapa.
  • Camins d’anada i tornada, poder transitar d’un servei a un altre sense perdre el dret. Ex: passar d’un CET a una empresa amb suport i poder tornar si li cal.
Endorsements count49

Reference: II-PROP-2024-06-88902
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88902/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88902/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0.0%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

4 comments

Comment deleted on 25/06/2024 00:53

Cal pensar en els pressupostos personals ( motxilla ) com un nou model que facilita l'autonomia i la capacitat de decissió de les persones amb discapacitat

Actualment, s'amenaça a les famílies de joves amb DI que si abandonen els circuits públics d'atenció ocupacional (SOI) per emprendre o provar altres camins, per exemple formatius, no podran tornar al circuit públic.

Continuitat en les prestacions de serveis a la persona amb DI, sense que es vegin curtcircuitades per les "fronteres" entre unitats administratives responsables dels serveis. Flexibilitat en l'assignació del servei, facilitant el que permeti la màxima integració (en l'àmbit laboral la inserció en empresa ordinària amb acompanyament) però garantint el retorn a un recurs especialitzat en cas d'inserció fallida. La motxila com a dret de la persona amb DI, com a eina per a facilitar el seu cicle vital; no com a contraprestació per al centre que l'està atenent.

Les persones amb Discapacitat Intel.lectual les hem de protegir al màxim. No es que no vulguin treballar, moltes vegades les volem "colocar" al lloc disponible, i no sempre és el més adequat per a la persona. Cal garantir que tingui totes les oportunitats possibles per integrar-se, i que pugui tenir una feina, formació o el que li calgui en cada moment.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...