" class="part-icon-bars">

Projècte de decrèt que s'apròve entà eth era Cartèra de servicis sociaus de Catalonha 2025-2029

Consulta publica prealabla a l’elaboracion d’un projècte de decrèt que s'apròve entà eth era Cartèra de servicis sociaus de Catalonha 2025-2029.

Fase 3 de 3
Retorn 01/07/2024 - 30/09/2024
Veure les fases

Flexibilitat , personalització i continuïtat

24/06/2024 23:40  

Valorar els suports que la persona amb discapacitat necessita en cada moment i àmbit (educació, ocupació, habitatge, salut, formació…). Les persones evolucionen i el que necessiten també. Flexibilitat i personalització (els serveis s’adapten a la persona)

  • + coordinació entre departaments
  • “Motxilla” personal
  • Valoracions àgils en cada nova etapa.
  • Camins d’anada i tornada, poder transitar d’un servei a un altre sense perdre el dret. Ex: passar d’un CET a una empresa amb suport i poder tornar si li cal.
Número d'adhesions49

Referència: II-PROP-2024-06-88902
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88902/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88902/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Comentari esborrat el 25/06/2024 00:53

Cal pensar en els pressupostos personals ( motxilla ) com un nou model que facilita l'autonomia i la capacitat de decissió de les persones amb discapacitat

Actualment, s'amenaça a les famílies de joves amb DI que si abandonen els circuits públics d'atenció ocupacional (SOI) per emprendre o provar altres camins, per exemple formatius, no podran tornar al circuit públic.

Continuitat en les prestacions de serveis a la persona amb DI, sense que es vegin curtcircuitades per les "fronteres" entre unitats administratives responsables dels serveis. Flexibilitat en l'assignació del servei, facilitant el que permeti la màxima integració (en l'àmbit laboral la inserció en empresa ordinària amb acompanyament) però garantint el retorn a un recurs especialitzat en cas d'inserció fallida. La motxila com a dret de la persona amb DI, com a eina per a facilitar el seu cicle vital; no com a contraprestació per al centre que l'està atenent.

Les persones amb Discapacitat Intel.lectual les hem de protegir al màxim. No es que no vulguin treballar, moltes vegades les volem "colocar" al lloc disponible, i no sempre és el més adequat per a la persona. Cal garantir que tingui totes les oportunitats possibles per integrar-se, i que pugui tenir una feina, formació o el que li calgui en cada moment.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...