" class="part-icon-bars">

Projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret pel qual s'aprova la Cartera de serveis socials de Catalunya 2025-2029.

Phase 3 of 3
Retorn 01/07/2024 - 30/09/2024
Process phases

El treball amb suport integrat a la cartera de serveis de manera estable i personalitzada

25/06/2024 00:18  

Treballar és clau: sou, realització personal i integració social. Les persones amb discapacitat intel·lectual tenen un atur del 80%!

Cal + inserció laboral del col·lectiu> Incentius per la contractació, comunicar a les empreses els beneficis i suports, forçar un % de contractació a les administracions públiques.

Imprescindible: el "treball amb suport" de manera estable a la cartera de serveis.

++ millora de la formacio professional amb enfoc d’empleabilitat i formació al llarg de la vida.

Endorsements count53

Reference: II-PROP-2024-06-88905
Version number 1 (of 1) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88905/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88905/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

1 in favor (12.5%)

No comments with votes found

0 against (0.0%)

No comments with votes found

7 comments

Comment deleted on 25/06/2024 00:37
Comment deleted on 25/06/2024 00:42

Quan et fan un EVO laboral i et "deriven" a treball amb suport en empresa ordinària: per què automàticament no accedeixes a aquest suport, que puguis rebre amb l'entitat que tu consideris i que el tinguis per sempre? Sempre cal aquest suport per una persona amb discapacitat intel·lectual, només cal modular la intensitat en funció de les necessitats de cada moment.

Treballar és clau i el suport és clau perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin treballar. La integració laboral els donaria més autonomia econòmica i personal, de manera que l'administració estalviaria en altres serveis i prestacions.

Conversation with IMMACULADA

Actualment la tasca dels SOI es queda curta. No és un veritable servei d'orientació per a la integració laboral del col·lectiu. En el millor dels casos és un servei assistencial, tipus centre de dia- Però, en general, no ofereix horitzó de millora i realització personal del col·lectiu. Es troba a faltar una posada al dia del servei i del perfil professional de les persones que hi treballen.

Totalment d'acord. El SOI tal com és ara no té cap sentit, està obsolet i no compleix la funció per la qual teòricament es va crear (inserció laboral en empreses). Segons l ́EVO laboral, són persones que podrien estar al SOI o en empresa laboral amb suport. Però moltes persones entren a un SOI en acabar l ́etapa educativa (i, amb certa pressió, perquè si no hi entres en aquest moment ja mai més) i ja no l'abandonen, sense rebre una formació que els capaciti per treballar en empreses ni cobrar mai cap sou.

In favor  

.

Jo estic traballant amb suport i gràcies a això puc tenir una feina en una empresa. Tohom que ho necessiti hauria de tenir l'ajuda per fer les coses més fàcils a la feina si tens dificultats.

El treball amb suport sovint és un cas clar de win-win: molt millor per la persona amb discapacitat que s'insereix millor a la societat i que desenvolupa un itinerari vital més satisfactori, però també millor per a l'admistració, ja que el cost de l'acompanyament és sovint molt menor que el del servei especialitzat alternatiu. No s'entén com el suport a l'acompanyament laboral de les persones amb discapacitat intelectual no es prioritza, començant per un dotació estable; ni perque no s'estableixen mecanismes clars de retorn en cas d'inserció laboral fallida. L'ajuda hauria de ser "de" la persona amb discapacitat, no del centre que l'atén.

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...