" class="part-icon-bars">

Projècte de decrèt que s'apròve entà eth era Cartèra de servicis sociaus de Catalonha 2025-2029

Consulta publica prealabla a l’elaboracion d’un projècte de decrèt que s'apròve entà eth era Cartèra de servicis sociaus de Catalonha 2025-2029.

Fase 3 de 3
Retorn 01/07/2024 - 30/09/2024
Veure les fases

Complir amb la desinstitucionalització

28/06/2024 16:18  

Per complir amb els drets humans cal aplicar l'article 19 de la Convenció de Nacions Unides pels Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), els comentaris del Comitè CDPD i les estratègies que se n'han derivat.

Cal desenvolupar un pla i formular i reformular serveis alternatius a la institucionalització (s'inclouen els petits centres on les persones no tenen opció a viure segons la seva voluntat i preferències).

Número d'adhesions13

Referència: II-PROP-2024-06-88934
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88934/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/carteradeserveissocials/f/4111/proposals/88934/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Editat

Totalment. Cal sortir de l'enfoc assistencialista (les persones amb discapacitat "es cuiden"... i masses vegades al marge de la comunitat). Segons l'esperit de la Convenció el que cal és potenciar al màxim l'autonomia personal (formació, capacitació...) perquè puguin fer i decidir per elles mateixes. I en allò que no assoleixin rebre els SUPORTS (personalitzats) que els calgui per fer una vida independent i integrada a la comunitat. Tant com cada persona pugui.

El suport a la llar hauria de ser molt més personalitzat, ajustat al que la cada persona necessita (ara és totalment estàndard), flexible si hi ha canvis i la persona l’ha de rebre allà on ella decideixi, incloent espais innovadors com els espais de cohabitatge i altres nous que puguin sorgir.
Caldria transformar totes les tipologies de serveis residencials descrites en la actual cartera en una única tipologia: Servei d’habitatge amb suports

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...