" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Fase 2 de 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Fases del procés

Afavorir la participació ciutadana

02/06/2023 19:08  
Acceptades

La participació social en la planificació del desplegament de les energies renovables ha de suposar l’assoliment d’un consens prou ampli perquè el desplegament de les energies renovables es faci de forma efectiva per complir la PROENCAT 2050.

La participació directa de la ciutadania en els projectes ha de ser un objectiu en sí mateix, per tant cal aplicar supòsits que n’afavoreixin la proliferació i en simplifiquin la tramitació.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

El PLATER afavorirà la participació social en la planificació, però el seu objectiu no es fixar les normes de la participació directe de la ciutadania i empreses en els projectes concrets, això es farà mitjançant altres instruments com el que actualment ja està previst al Decret Llei 16/2019. Respecte a la participació en el marc de l'elaboració i posterior aprovació del PLATER, s'elaborarà una avaluació ambiental estratègica, tal com s'estableix a la llei estatal 21/2013 i a la llei catalana 6/2009, on segons el procediment normatiu descrit, es realitzaran dues fases d'informació pública i de consultes preceptives del mateix pla, on els diferents agents del territori: entitats, administracions, ciutadans i ciutadanes particulars... podran participar. I també cal afegir que en el marc de l'avaluació ambiental de projectes també hi ha una participació associada a aquest tràmit. Per tant, existeixen diversos instruments normatius que garanteixen la participació pública i l'accés a la informació i el PLATER comptarà amb un ampli mecanisme participatiu del territori en la presa de decisions mitjançant l'habilitació de canals de participació del teixit econòmic i social i de la ciutadania.

Esmenar Proposta Milloreu aquest proposta modificant la seva title i body
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-06-86931
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86931/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86931/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...