" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

El PLATER pretén ordenar els projectes d’energies renovables en el territori

Phase 2 of 2
Retorn 15/06/2023 - 30/07/2023
Process phases

Paper de l'administraciño local

02/06/2023 19:20  
Accepted

L’administració local (ajuntaments) és clau de cara a l’acceptació social i són qui millor coneixen la seva realitat del seu territori. Han de participar de manera decisiva en la ubicació dels projectes i les tecnologies (eòlica o solar FV) a implementar en els seu territori. És especialment significatiu el seu paper en municipis petits i amb poca densitat de població.

This proposal has been accepted because:

El PLATER definirà unes zones d'acceleració i unes zones disponibles per a la implantació de les energies renovables amb l'aplicació d'uns criteris homogenis per tot el territori que treballaran en la compatibilitat dels diferents tipus de sòls i la capacitat d'acollida del territori, considerant les seves especificitats i característiques i la disponibilitat del recurs i unes quotes comarcals en funció d'aquestes zones. El PLATER, a més, planteja una governança adequada, basada en l'aplicació del principi de subsidiarietat, on es donarà major poder de decisió a l'administració local, que tindrà un paper decisiu. En aquest sentit, es preveu que les administracions locals puguin participar en l'elecció de les ubicacions finals de les energies renovables.

Amend Proposal Improve this proposal by modifying its title and body
Endorsements count0

Reference: II-PROP-2023-06-86932
Version number 2 (of 2) see other versions

Share link:

Please paste this code in your page:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86932/embed.js?locale=en"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/consultaplater/f/3774/proposals/86932/embed.html?locale=en" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Most voted comments

0 in favor (0%)

No comments with votes found

0 against (0%)

No comments with votes found

0 comments

Add your comment

Sign in with your account or sign up to add your comment.

Loading comments ...